noves mesures de control

Madrid limitarà l'oci nocturn i l'aforament en terrasses

El Govern regional estudia iniciatives que evitin aglomeracions de persones amb l'opció de limitar reunions per frenar els rebrots de coronavirus

zentauroepp53526910 terrazas200525141030

zentauroepp53526910 terrazas200525141030

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid prendrà la setmana que ve noves mesures preventives per evitar contagis i versaran sobretot en limitar reunions de persones i més control sobre l’oci nocturn.

En aquest sentit, el Govern regional estudia iniciatives que evitin aglomeracions de persones amb l’opció de limitar el nombre de persones que acudeixen a les terrasses, tal com ha avançat en declaracions a Onda Madrid, el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero.

Zapatero ha afegit que els aspectes que influeixen en la transmissió del virus són les aglomeracions i la mobilitat, una cosa relacionada amb els brots concrets que s’han detectat en la nova normalitat, ja que la població torna a recuperar el contacte social.

Per això, ha dit que hi haurà noves mesures relatives a prevenir el coronavirus la setmana que ve i que s’estudien diversos aspectes com les reunions o les persones que es congreguen juntes a les terrasses, així com aspectes que fomentin més control en l’oci nocturn.

Al seu torn, ha explicat que Madrid no ha ampliat l’ús obligatori més generalitzat de la mascareta, que ara es planifica quan no es pot mantenir distància social, perquè la seva ocupació està molt estesa com ha recollit el mateix Ministeri de Sanitat, al reconèixer que és la regió en la qual més s’utilitza.

No obstant, el viceconseller de Salut Pública ha assegurat que Madrid pot reconsiderar la seva decisió en funció de com evolucioni la pandèmia.

Barajas

Quant a l’aeroport d’Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Zapatero ha dit que és un aspecte «preocupant» al detectar-se ja 77 casos importats i tenint en compte que han transitat ja per les seves instal·lacions 150.000 persones aquest mes.

Després de recalcar que la majoria de casos detectats procedeixen del continent americà, Zapatero veu necessari que s’estableixi l’obligatorietat de presentar una PCR negativa a l’hora d’embarcar per augmentar els controls en turistes, una cosa que seria «bona» per impedir la transmissió de la malaltia. També ha revelat que el Ministeri de Sanitat comparteix aquesta «preocupació» que té Madrid.

D’altra banda, ha assegurat que Madrid té capacitat per augmentar el nombre de tècnics de Salut Pública, coneguts com a rastrejadors, i que ho farà si l’evolució de la pandèmia a la regió així ho indica.

Notícies relacionades

Zapatero també ha emfatitzat que per controlar possibles casos primer s’han de diagnosticar i en aquest aspecte ha assegurat que Madrid fa un esforç «notabilíssim» amb 30.000 proves PCR diàries i 30.000 més de serològiques, per a un total de 60.000 cada jornada.