la lluita contra la pandèmia

Els EUA compren 100 milions de dosis d'una potencial vacuna contra la Covid-19

El Govern de Trump pagarà 1.950 milions de dòlars pel prototip del laboratori nord-americà Pfizer i la biotecnològica alemanya Biontech

53953079 59

53953079 59 / AP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Estats Units han arribat a un acord per comprar 100 milions de dosis d’una potencial vacuna contra el coronavirus. El Govern de Trump pagarà 1.950 milions de dòlars (gairebé 1.712 milions d’euros) pel projecte de vacuna que està sent desenvolupat pel laboratori nord-americà Pfizer i Biontech d’Alemanya, segons han anunciat les dues empreses aquest dimecres.

«El Govern nord-americà va fer una comanda inicial de 100 milions de dosis per 1.950 milions de dòlars i podria adquirir fins a 500 milions de dosis addicionals», han precisat les dues companyies, que han de començar pròximament els assajos clínics de la vacuna, anomenada BNT162. Boris Johnson va anunciar dilluns passat que el Regne Unit s’ha assegurat 30 milions de dosis de la mateixa vacuna

«Estem honrats de formar part d’aquest esforç per oferir als nord-americans accés a protecció d’aquest virus letal», ha dit Albert Bourla, president de Pfizer, en un comunicat. «Vam prendre aviat la decisió de començar el nostre treball clínic i de fabricar a gran escala assumint el nostre risc –afegeix Bourla– per assegurar que el producte estaria disponible de manera immediata si les nostres proves clíniques són exitoses i se’ls atorga una autorització d’ús d’emergència.

Per la seva banda, el secretari nord-americà de Salut, Alex Azar, ha destacat que amb aquest acord «s’amplien les probabilitats que tindrem una vacuna segura i efectiva tan aviat com a final d’any». El president dels Estats Units, Donald Trump, va advertir aquest dimarts que la pandèmia del coronavirus «empitjorarà» al país i va insistir a la ciutadania en l’ús de les mascaretes, una cosa a què s’havia resistit fins ara. 

Notícies relacionades

Els Estats Units van arribar aquest dimarts a les xifres de 3.891.893 casos confirmats de Covid-19 i de 141.845 de morts, d’acord amb el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Aquest balanç, a les 20.00 hora local (00.00 GMT de dimecres), va ser de 68.524 contagis més que dilluns i de 923 noves morts. 

Malgrat que Florida, Texas i Califòrnia són ara els estats que reporten més contagis diaris, Nova York es manté encara com el més colpejat als Estats Units per la pandèmia, amb 408.181 casos confirmats i 32.520 morts.