BROT DE COVID-19 CONTROLAT

Tensió a Albacete rere el tancament d'un assentament de temporers

Desenes de treballadors agrícoles d'origen africà protesten al veure's al carrer sense lloc per dormir i tallen el trànsit

Agents de la policia nacional han realitzat actuacions de reforç a la zona després de registrar-se alguns aldarulls

zentauroepp54172735 albacete  19 07 2020   varios inmigrantes cortan la circunva200719174845

zentauroepp54172735 albacete 19 07 2020 varios inmigrantes cortan la circunva200719174845 / Manu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de temporers relacionats amb un assentament afectat per un brot de Covid-19 han produït aldarulls a Albacete. Agents de la Policia Nacional han reforçat la seva presència en les últimes hores per garantir la convivència a la zona.

Fonts de la delegació del Govern a Castella-la Manxa han confirmat a l’agència Europa Press que, des d’aquest matí, la Policia Nacional ha realitzat actuacions de reforç a la Policia Local després que un grup de temporers tallés el trànsit en alguns carrers d’Albacete per protestar contra el tancament de l’assentament per part de les autoritats divendres passat després que s’hagués detectat un cas de Covid-19 en una persona que havia estat convivint allà.

Durant aquesta concentració de temporers, principalment d’origen africà, s’han viscut moments de molta tensió quan alguns conductors i veïns que seien a les terrasses han recriminat als manifestants que se saltessin el confinament i entorpissin el trànsit rodat. Tuitaires han compartit imatges de la protesta, la reacció d’alguns veïns i l’actuació policial:

Alguns, com el portaveu del PP a l’Ajuntament d’Albacete, Manuel Serrano, han anat més enllà sol·licitant la presència de l’Exèrcit a la ciutat o de membres dels cossos i forces de seguretat de l’Estat «en prou quantitat per poder tornar l’ordre a la ciutat i la tranquil·litat als veïns». Denuncien que aquests temporers no només no respecten el confinament, sinó que fins i tot «agredeixen veïns i destrossen negocis i mobiliari urbà». La policia local assegura en una nota de premsa que està desbordada.

El portaveu del PP també ha demanat que, una vegada es garanteixi la seguretat, es procedeixi immediatament a la demolició de les construccions en les quals malviuen unes 400 persones, ja que «no reuneix les condicions de seguretat i salubritat necessària»

21 positius de 370 tests

Notícies relacionades

El Govern de Castella-la Manxa ha confirmat que ja s’han realitzat 370 proves diagnòstiques PCR a les persones que conviuen a l’assentament de la carretera de Las Peñas a Albacete: només 21 han donat positiu a la infecció per coronavirus. Aquestes persones van ser evacuades dissabte fins al pavelló esportiu de l’Institut Tomás Navarro Tomás d’Albacete capital.

La policia vigila la zona i voluntaris de Cruz Roja i Protecció Civil hi ha acudit per repartir menjar i altres necessitats entre els immigrants, principalment temporers que treballen a les campanyes agrícoles en altres punts de la província. Aquest diumenge, el personal sanitari continua realitzant perquè totes les persones que hi conviuen s’hagin fet la prova i tenir el seu resultat al més aviat possible, ha informat la Junta en un comunicat.