Des d'aquest dimecres

Les Balears tanquen els dos carrers amb més festes per a turistes

La mesura es pren després de les aglomeracions dels últims dies

zentauroepp54086554 police officers wearing protective masks patrol in the quiet200713123718

zentauroepp54086554 police officers wearing protective masks patrol in the quiet200713123718 / ENRIQUE CALVO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern balear ha ordenat aquest dimecres el tancament de tots els establiments de comerç, oci i restauració de dos carrers de la platja de Palma (les anomenades carrers ‘de la Cervesa’ i ‘del Pernil’ i Punta Balena a Magaluf per evitar el turisme incívic i els seus possibles efectes en la pandèmia, una mesura que avançava aquest dimarts el ‘Diario de Mallorca’, del grup Prensa Ibérica.

«No volem turistes incívics a les nostres illes, que no vinguin», ha assegurat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en un roda de premsa en què ha explicat que la prohibició entra en vigor aquest mateix dimecres, quan es publiqui la resolució de la consellera de Salut, Patricia Gómez.

«Que no vinguin perquè no van poder fer el que consideraven que es podia fer a les illes», ha insistit en declaracions a Efe i ha recalcat que «uns quants no poden fer malbé la imatge» de les illes. «Tenim una situació sanitària extraordinària que no ens ho pot permetre», ha dit Negueruela, que ha afegit que al Govern no «li tremolarà el pols» si ha d’estendre aquesta prohibició a altres zones.

El turisme d’excessos

Notícies relacionades

Les zones afectades per la restricció són les mateixes on s’aplicava el decret contra el turisme d’excessos aprovat fa mesos. «No permetrem aquest descontrol», ha afirmat.

Negueruela, la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i la directora general de Turisme, Rosana Morillo, s’han reunit aquest dimecres amb representants de les patronals CAEB i PIMEB i de CCOO i UGT per analitzar la situació derivada de les aglomeracions ocorregudes en determinades zones turístiques de les Balears en els últims dies.

Temes:

Coronavirus