Catalunya

Els fisioterapeutes s'ofereixen a la Generalitat per cobrir la falta de rastrejadors

Es posen a disposició de l'administració catalana els seus recursos humans i logístics per ajudar a millorar el seguiment de la pandèmia

També prestarien al Departament de Salut els centenars de centres que tenen per agilitar la realització de tests massius de coronavirus

foto 3641623

foto 3641623

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Escola de Fisioterapeutes, integrada per més de 12.000 professionals a Catalunya, s’ha ofert al Departament de Salut per suplir la falta de rastrejadors de la Covid-19.

El col·lectiu de fisioterapeutes ha informat en un comunicat que posa a disposició de l’administració catalana els seus recursos humans i logístics per ajudar a incrementar així els grups de rastrejadors i millorar el seguiment de la pandèmia.

El degà de l’Escola de Fisioterapeutes, Ramon Aiguadé, va dirigir aquest dilluns una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, fent-li arribar el compromís del col·lectiu amb totes aquelles accions que puguin ajudar a superar la situació actual.

Aiguadé ha destacat que «per la seva formació sanitària i la seva distribució territorial», els 12.000 fisioterapeutes de Catalunya «poden ser una força molt important en la lluita contra la pandèmia».

Notícies relacionades

Més enllà de la formació, els fisioterapeutes tenen experiència en la realització d’anamnesi –el conjunt de dades que es recullen en la història clínica d’un pacient amb un objectiu diagnòstic–, tenen habilitats comunicatives per la seva manera de treballar, experiència en treball multidisciplinari i també coneixen la simptomatologia i seqüeles de la Covid-19, ha defensat Aiguadé.

A part dels recursos humans, a la carta enviada a la consellera el Col·legi també posa a disposició del Departament de Salut els centenars de centres de fisioteràpia estesos pel conjunt del territori com a espais vàlids per agilitar la realització de tests massius o per a les accions de logística que el Departament de Salut pugui considerar, ha afegit.