EVOLUCIÓ DE LA COVID

Magda Campins, cap d'Epidemiologia de Vall d'Hebron: «Necessitem 2.000 rastrejadors i n'hi ha 150»

La facultativa considera que el centenar de persones que hi ha per fer seguiment dels contactes és «absolutament insuficient»

Assegura haver ofert els hospitals per a la tasca fa cinc dies i que encara no ha obtingut resposta

zentauroepp8530309 barcelona 07 07 2008 contra magda campins doctora experta en200712140724

zentauroepp8530309 barcelona 07 07 2008 contra magda campins doctora experta en200712140724 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Magda Campins, considera que a Catalunya farien falta «més de dos mil rastrejadors» i que «no pot ser que només n’hi hagi cent cinquanta».

Campis ha proposat, en declaracions a RAC1, que els hospitals ajudin el Departament de Salut a rastrejar els casos de coronavirus. «Els hospitals –ha ofert– podem ajudar a fer aquest rastreig amb professionals. Els casos que detectem, podríem fer el rastreig d’aquests contactes, ho hem proposat al Departament de Salut. Fa cinc dies i no hem rebut resposta».

Segons el seu parer, el centenar de persones que hi ha per fer seguiment dels contactes és «absolutament insuficient. S’hauria de ser molt més àgil per formar gent per fer-ho. No fa falta que siguin epidemiòlegs, ho pot fer qualsevol persona que rebi uns consells bàsics».

L’epidemiòloga creu que, potser, fa un parell de mesos vam pecar d’«il·lusos» al pensar que aquests brots no es produirien, però això no ha sigut així, informa Efe.

Notícies relacionades

El sistema de vigilància i el rastreig de casos, segons la seva opinió, es fa correctament perquè es poden fer proves a les persones amb símptomes, però el tema preocupa moltíssim».

Campins ha sigut contundent quan ha assegurat: «No pot ser que amb els rebrots que tenim només hi hagi 150 o 180 persones fent rastrejos. Hi haurien d’haver més de dos mil rastrejadors per donar resposta al que hi ha ara i al que pot venir, que és més del que tenim ara».

Temes:

Coronavirus