«l'amenaça és real»

Alemanya alerta que el turisme pot causar rebrots

El ministre de Sanitat alemany manifesta la seva preocupació per les imatges dels seus compatriotes a les Balears i els demana precaució

zentauroepp54086555 police officers wearing protective masks patrol in the quiet200713133854

zentauroepp54086555 police officers wearing protective masks patrol in the quiet200713133854 / ENRIQUE CALVO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les vacances estiuenques a Europa poden propiciar rebrots de la Covid-19 si s’incompleixen les normes bàsiques per impedir la propagació del coronavirus. Així ho ha alertat aquest dilluns el govern alemany, país que exerceix aquest semestre la presidència de torn de la Unió Europea (UE). «La pandèmia no ha passat. Hi estem enmig», ha advertit el ministre germànic de Sanitat, Jens Spahn, que, com a president de torn del Consell de Ministres Europeus del ram, ha insistit que «el perill d’una segona onada és real». 

Spahn ha fet especial èmfasi en la situació dels seus compatriotes a les Balears. El ministre alemany ha manifestat la seva preocupació davant la situació a l’illa de Mallorca, habitual lloc de vacances de nombrosos alemanys, fins al punt que se l’anomena la «17a regió» del seu país, que compta amb 16 estats federats. Els alemanys representen el 27% dels turistes a les Balears, un arxipèlag on el turisme contribueix al 35% del PIB.

Les imatges difoses aquest cap de setmana en mitjans alemanys de turistes de festa a Mallorca sense mascareta ni respectant la distància física de precaució es van convertir en virals. S’hi ha referit el ministre per il·lustrar el perill que pot suposar per a la salut pròpia i dels altres el fet de «baixar la guàrdia» en les mesures contra la pandèmia.  L’ocupació de la mascareta en espais tancats i a l’exterior quan no es pugui mantenir una distància de seguretat amb altres persones són les regles bàsiques dins de la fórmula AHA (per les seves sigles en alemany), va recordar Spahn: «Distància, higiene, mascaretes».

«Hem d’anar molt amb compte que el Ballermann no sigui un segon Ischgl», ha afegit el ministre comparant un conegut local de s’Arenal, a Mallorca, i la localitat austríaca on es van produir contagis del coronavirus que a principis d’any es van propagar a diversos països europeus. 

Notícies relacionades

«L’amenaça d’una segona onada és real», ha afirmat Spahn, que tem una nova alça de casos a Alemanya al retorn dels turistes de les seves vacances a l’estranger. Alemanya tenia dilluns 198.963 casos oficials d’infeccions amb el nou coronavirus (+159 en 24 hores) i 9.064 morts (+1), segons l’institut Robert Koch.

«La mobilitat fa més fàcil la propagació del virus», ha insistit el ministre. I ha apostat per ser «raonable» abans que procedir a la reintroducció de prohibicions en una crida destinada a evitar que els desplaçaments que ja han començat i que continuaran durant les pròximes setmanes siguin l’origen d’una nova onada de propagació de la Covid-19.