Trobat mort el possible pacient zero del brot d'Eskoriatza, a Guipúscoa

La Ertzaintza ha trobat en una vivenda el cadàver d'un home confinat per Covid-19

Els veïns afirmen que és el que va originar un petit focus en un bar de la localitat guipuscoana

zentauroepp53007509 geritrico coronavirus200402175333

zentauroepp53007509 geritrico coronavirus200402175333 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Efectius de la Ertzaintza han trobat mort a la seva vivenda d’Eskoriatza  (Guipúscoa) un home que dies enrere havia donat positiu en Covid-19, segons ha informat el Departament basc de Seguretat a Europa Press.

El succés s’ha produït cap a les 11.00 hores d’aquest diumenge en una vivenda del barri d’Intxaurtxueta, a Eskoriatza. Pel que sembla, dins del seguiment que es realitza a les persones que es troben confinades per coronavirus, i ja que l’afectat no responia a les trucades que se li havien realitzat, efectius policials s’han personat al lloc.

Notícies relacionades

Els agents han sol·licitat un recurs sanitari i de bombers per accedir a l’immoble. Finalment, a l’interior del pis han trobat el cos sense vida de l’home. El metge ha certificat la seva mort per causes naturals.

‘El Diario Vasco’ n’informa que, segons els veïns, es tracta del pacient zero del petit focus detectat aquesta setmana al municipi guipuscoà. En concret, dijous es va conèixer que el bar de l’Hotel d’Eskoriatza havia tancat després d’un client, la propietària del local i el marit d’aquesta s’haurien infectat de covid. Pel que sembla, el client havia treballat com a cuiner en un tonyinaire a Madagascar i es va encomanar a l’avió de tornada a casa. Des que va saber que estava malalt, es va confinar a casa seva, on ara ha sigut trobat mort. Si bé, el Govern regional no ha confirmat que es tracti del pacient zero.