Mor un home a Potes (Cantàbria) en una baralla

Javier Solares, un asturià de 46 anys, mor «presumiblement pels cops produïts per dos joves» de 18 i 19 anys

potes

potes

1
Es llegeix en minuts
S. F. L. / R. G. / L. B. / M. M.

Commocionats. Així s’han quedat aquest diumenge al matí els veïns de Villaviciosa (Astúries) després de conèixer la mort, la matinada passada, de Javier Solares, un veí de 46 anys que ha perdut la vida després d’una baralla registrada a Potes (Cantàbria), en què, almenys i segons les primeres investigacions, s’han vist involucrats dos joves de la zona, que han sigut detinguts i estan sota custòdia de la Guàrdia Civil; i que, presumiblement, passaran pròximament a disposició judicial, informa ‘La Nueva España’, diari de Prensa Ibérica, grup editorial a què pertany EL PERIÓDICO.

Solares era molt conegut per formar part de la junta directiva de l’associació de veïns de Lugás, on vivia des de fa anys, i per ser un veterà treballador de la llotja de peix de Gijón, on va treballar durant més d’una dècada. A més, era un dels membres més actius de la Banda de Gaites de Villaviciosa. Pel que sembla, i tal com han ressaltat els seus parents després de conèixer la trista notícia, Solares havia viatjat a Potes amb la seva dona per passar el cap de setmana. No era la primera vegada que es desplaçaven a la zona, on viu una cunyada seva.

Colpejat per dos joves de 18 i 19 anys

Notícies relacionades

En el marc de la baralla que li va costar la vida a l’asturià, i tal com ressalten fonts de la Delegació del Govern, Solares va morir «presumiblement pels cops produïts pels dos joves», de 18 i 19 anys, que van ser detinguts i estan sota custòdia de la Guàrdia Civil a San Vicente de la Barquera, fins que passin pròximament a disposició judicial.

En aquests moments, s’està investigant els motius pels quals es va produir la baralla, els fets ocorreguts i també es farà l’autòpsia al cadàver per veure la causa de la mort. La Guàrdia Civil es va personar amb el 112 de Cantàbria a la zona dels succés quan va tenir coneixement dels fets, per un testimoni que va assegurar que l’agredit estava estirat a terra. Els metges no van poder fer res per salvar-li la vida. Un ràpid rastreig de la zona dut a terme pels agents de la Guàrdia Civil va permetre la ràpida identificació dels acusats.