MESURA «PREVENTIVA»

El Govern suspèn els ingressos i les visites a les residències de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran

L'Executiu amplia la mesura que s'aplica al Segrià des d'aquest dissabte

zentauroepp31714166 04 11 2015 agramunt  lleida  resid ncia ribera del si   entr200711130023

zentauroepp31714166 04 11 2015 agramunt lleida resid ncia ribera del si entr200711130023

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte el Govern ha suspès els ingressos i les visites a totes les residències de gent gran de les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran.

El conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha explicat a l’ACN que el seu departament i el de Salut han aprovat una instrucció per ampliar les restriccions que des de dissabte passat ja estaven en vigor a totes les residències del Segrià, suspenent les visites i tancant els centres de dia.

Homrani ha afirmat que es tracta d’una mesura «preventiva» per protegir «els col·lectius més vulnerables» a la Covid-19. Així, no hi podrà haver ingressos ni visites excepte si són per a una urgència o estan justificades, i es faran unitats de convivència per assegurar internament el control de les relacions entre els usuaris. 

Al llarg de la setmana que ve, el CatSalut espera poder haver realitzat tots els tests necessaris en la totalitat d’aquestes residències a fi de localitzar possibles positius asimptomàtics i aïllar en el cas que sigui necessari.

Notícies relacionades

De la vintena de brots actius a Lleida, de moment quatre se centren en residències per a la tercera edat, una d'aquestes, a Oliana (Alt Urgell), amb una incidència de 26 d’encomanats.

El primer brot en aquests centres es va registrar la setmana de Sant Joan a la residència Castrillón de Lleida, on es van confirmar 18 positius entre personal i residents, tot i que des de Salut van confirmar que la situació ja estava «controlada».