11 d’ag 2020

Anar al contingut

Alcanar dona per controlat el brot de coronavirus

L'alcalde anuncia que, tot i que les proves fetes a 33 dels 34 joves confinats donen negatiu, continuaran aïllats uns dies més

El Periódico

Alcanar dona per controlat el brot de coronavirus

Jaume Sellart

L’Ajuntament d’Alcanar (Montsià, Tarragona) ha donat per controlat el brot de coronavirus declarat al municipi fa uns dies, després que un jove estudiant que es va encomanar a Barcelona participés en una festa d’aniversari amb 15 amics, quan encara no manifestava símptomes.

L’alcalde de la localitat, Joan Roig, ha anunciat que les proves PCR fetes a 33 dels 34 joves, que han sigut aïllats preventivament, han donat negatiu de Covid-19. Tot i així, les 34 persones que estan en situació de confinament continuaran estant-hi encara uns dies més, segons determina el protocol, i posteriorment se’ls tornarà a sotmetre a les proves. «S’ha demostrat que els joves van actuar de forma correcta i conscient, seguint la normativa», ha assegurat Roig.

Dos positius

El Departament de Salut ha declarat el brot després que un jove de Barcelona, un estudiant d’Alcanar amb qui havia estat en contacte i un altre noi del poble haguessin donat positiu. Llavors, el departament va assegurar que durant la festa d’aniversari del 27 de juny no es van prendre les mesures de seguretat adequades.

Segons diverses fonts, les proves no haurien demostrat que, finalment, es produís cap contagi durant la festa, un dinar de celebració d’aniversari en un xalet particular.

Roig ha lamentat que la notícia hagi tingut repercussions negatives per a l’economia del municipi. «Per al cap de setmana hi ha hagut anul·lacions, tant en el sector gastronòmic com l’hoteler», ha apuntat. En aquest sentit, ha volgut destacar que Alcanar «és un poble segur i responsable, com hem demostrat aquests mesos».

El consistori ha reactivat el servei de recolzament a la ciutadania per a les famílies en aïllament domiciliari, pendents de les indicacions de Salut. Això permet la gestió a domicili de la compra d’aliments, medicaments i productes de primera necessitat per part d’un equip de voluntaris, així com l’atenció psicològica telefònica per part de professionals, sota la coordinació de les conselleries d’Afers Socials i Joventut.