Salou tanca 15 dies tres discoteques per incomplir l'emergència sanitària per coronavirus

Un dels locals denuncia ser víctima d'una «persecució policial» per haver sigut inspeccionada 135 vegades en nou mesos, alguns dies fins i tot tres vegades

zentauroepp53043447 salou  tarragones   06 04 2020  zona de ocio y restauracion 200709192139

zentauroepp53043447 salou tarragones 06 04 2020 zona de ocio y restauracion 200709192139 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Salou (Baix Camp, Tarragona) ha decretat el tancament durant 15 dies de tres discoteques, que ja va desallotjar aquest cap de setmana passat, per incomplir les mesures sanitàries per evitar contagis del coronavirus.

Segons ha informat el consistori, es tracta de les discoteques Tropical Salou, Nikita i Enjoy Salou, que van ser desallotjades el cap de setmana passat per aglomeracions de gent, cosa que incompleix les mesures dictades per les autoritats sanitàries per contenir la pandèmia de la Covid-19.

Aquest tancament comença a comptar a partir d’aquest dijous –tot i que es pot recórrer– perquè, segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, «no podem tolerar el desenvolupament de cap activitat que incompleixi les normes sanitàries».

Granados fa una crida a la «col·laboració i a la responsabilitat personal i col·lectiva de tothom» per reforçar la imatge de destinació turística segura del municipi.

Les tres discoteques tancades havien superat una inspecció administrativa dels Mossos d’Esquadra poc abans del seu desallotjament a càrrec de la policia local, segons informa la patronal de l’oci nocturn Fecarsam.

Denúncia de «persecució policial»

Es dona el cas que la discoteca Tropical ha denunciat aquest dimecres ser víctima d’una «persecució policial» a l’haver sigut inspeccionada 135 vegades en nou mesos, alguns dies fins i tot tres vegades.

Diumenge passat de matinada, el propietari del local va alertar el telèfon 112 que hi havia una multitud davant l’establiment al no permetre l’entrada a qui no tingués una reserva o una entrada comprada anticipadament.

Fecarsam denuncia aquest dijous que el decret del tancament del local es basa en quatre actes policials i que tres no detallen quines mesures s’incompleixen, cosa que situa la discoteca en una «total i absoluta indefensió».

Notícies relacionades

La quarta acta està datada el 31 de juny –aquest mes té 30 dies– i «ni tan sols existeix», denuncia la patronal.

Tropical ha recorregut el tancament davant el jutjat i estudia presentar accions legals més contundents.