48 positius

La mascareta també serà obligatòria a Ordizia tot i que es mantingui la distància

El municipi guipuscoà també limitarà l'oci nocturn després del brot en un bar, l'origen de la qual se situa en una persona que va ser a Lleida

zentauroepp54015026 ordizia200707131553

zentauroepp54015026 ordizia200707131553 / Javier Etxezarreta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El brot de coronavirus detectat a la localitat guipuscoana d’Ordizia, l’origen del qual se situa en una persona que va ser a Lleida, va sumant més encomanats i el Govern basc, tot i que ha descartat «de moment», el confinament del municipi, obligarà, com Catalunya a partir de demà, a portar la mascareta a la via pública tot i que es mantingui la distància de seguretat.  A més, es limitarà l’aforament i l’horari dels establiments d’oci nocturn. La mesura es podria estendre a altres municipis.

La consellera de Salut, Nekane Murga, ha informat aquest dimecres d’un total de 28 nous positius a la localitat guipuscoana, un brot que ja suma un total de 48 d’infectats.

Notícies relacionades

La comissió de seguiment del coronavirus es va reunir ahir a la tarda a l’Hospital de Zumarraga per analitzar el brot. Després de la comissió, la consellera de Salut del Govern Basc, Nekane Murga, ja va comunicar que es descartava, per ara, decretar el confinament a Ordizia, però sí que va anunciar noves mesures que s’adoptaran, com restriccions en els horaris i aforament dels establiments d’oci nocturn. Entre aquestes restriccions, els locals d’hostaleria d’Ordizia no podran superar el 50% d’aforament a l’interior. Aquesta decisions se sumen a les ja anunciades anteriorment pel consistori de la localitat de tancament dels espais públics.

El brot es va detectar diumenge passat en una zona de bars del municipi, al carrer d’Etxezarreta. Des de dilluns, s’han realitzat més de 1.500 proves i s’han anat prenent mesures restrictives per evitar-ne la propagació. La hipòtesi principal amb què treballa el Govern basc, segons va explicar aquest dimarts la consellera de Salut, és que una persona que va viatjar a Lleida per fer una reunió amb amics, «en un moment d’alta incidència» del virus, seria el cas 0. Posteriorment, va tenir una trobada familiar en un bar d’Ordizia, on altres persones que eren en aquest mateix local es van contagiar.