alerta sanitària

L'OMS veu possible que el virus es transmeti per l'aire en llocs tancats

L'Organització Mundial de la Salut ha reconegut que, tot i que no hi ha evidència científica sòlida, és possible que el nou coronavirus s'expandeixi en llocs hermètics, plens i amb poca ventilació

busqueda-nuevos-medicamentos-

busqueda-nuevos-medicamentos-

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha reconegut que, tot i que no hi ha evidència científica sòlida, és possible que el nou coronavirus es pugui transmetre per l’aire en llocs tancats, plens i amb poca ventilació.

Experts de l’organisme de les Nacions Unides s’han pronunciat així en una roda de premsa, després que 239 experts de 32 països hagin alertat que el coronavirus podria transmetre’s per l’aire, i ha lamentat que s’hagi subestimat la transmissió del coronavirus en l’aire en interiors.

«Reconeixem que hi ha una evidència creixent en aquest camp, així com en molts altres de relacionats amb aquest coronavirus. Per això, hem d’estar oberts a aquestes troballes i entendre les seves implicacions sobre la forma de transmissió del virus i les precaucions que s’han de prendre», ha assenyalat la coordinadora de Prevenció d’Infeccions de l’OMS, Benedetta Allegranzi.

De fet, ha informat que ja estan treballant amb molts dels experts que han llançat l’alerta i ha subratllat la necessitat de confirmar la seva hipòtesi i de, a més, saber la dosi del virus que és necessària per encomanar-se.

Notícies relacionades

«Són camps d’estudi que estan creixent i en què està sorgint evidència, però que encara no és definitiva i és per això per la qual cosa la possibilitat que hi hagi transmissió per l’aire en espais públics, especialment en condicions específiques com llocs atapeïts, tancats i amb mala ventilació, no pot ser descartada. Però l’evidència ha de ser interpretada i donem suport a aquest procés», ha dit l’experta, després de recordar que l’OMS recomana una adequada ventilació als llocs tancats.

Pròximament l’OMS publicarà un resum científic de totes les possibilitats que estan sent estudiades en aquest moment sobre la transmissió del nou coronavirus. A més, està ja treballant amb un «gran nombre» de metges, científics i matemàtics per consolidar l’evidència.