Rere els rebrots de Lleida

Torra no descarta tancar més comarques però no veu un perill que obligui a confinar tot Catalunya

El president de la Generalitat assegura que tots els brots estan controlats i crida a la «tensió positiva»

torra / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els rebrots a les comarques de Lleida, principalment a la del Segrià, han fet saltar totes les alarmes. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que «no hi ha perill» que a Catalunya hi hagi un rebrot generalitzat que porti el Govern a decretar un confinament global. «Tots els brots del país estan controlats», ha respost al ser preguntat pels riscos d’un retrocés del desconfinament a tot el territori.

Notícies relacionades

El president ha dit, no obstant, que no descarta haver de perimetrar altres comarques, com s’ha fet al Segrià, remarcant que l’executiu «està preparat» per afrontar cada cas particular: «En cada moment prendrem les decisions més oportunes». En una visita a la Fundació Catalonia Creactiva, Torra ha volgut llançar un missatge de «tranquil·litat» i ha demanat a la ciutadania que es mantingui en una «tensió positiva» de cara a la pandèmia.

Sobre els rebrots a Lleida, precisament aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat ara per ara, el confinament domiciliari al Segrià, malgrat que ha admès que hi ha «transmissió comunitària» del coronavirus i no ha descartat haver d’allargar aquest confinament si no descendeixen els casos positius.