ENTREVISTA AMB EL MINISTRE DE SANITAT

Salvador Illa: «Potser vam ser arrogants amb el virus»

zentauroepp53973876 salvador illa200703083548

zentauroepp53973876 salvador illa200703083548 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
LUIS MAURI

«Potser vam pecar d’arrogància amb el virus», admet el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una entrevista amb EL PERIÓDICO. «Pensàvem que no passaria, que no arribaria a Europa ni als EUA, i va arribar, i ens ha fet molt de mal. Pensàvem que podíem amb tot i no és així.

El titular de Sanitat reconeix que es va actuar tard contra la pandèmia, però precisa que no només Espanya, sinó «a tot el món». «La primera lliçó que extraiem és d’humilitat. ¿Hauríem d’haver actuat una setmana abans o dues? Amb el que sé ara, sí; amb el que sabia llavors, no.

Notícies relacionades

Illa recorda que a la cresta de la pandèmia, el mercat sanitari internacional «va deixar de ser un mercat i es va convertir en un basar». Ara, confia que l’aposta de la UE per negociar conjuntament l’adquisició de la futura vacuna «garanteixi una distribució equitativa i eviti les carreres d’egoisme».

Sobre l’impuls que ha adquirit la seva projecció política, talla en sec: «Jo tinc els peus a terra. Tinc molt clar l’encàrrec que m’ha fet el president i ho intentaré complir de la millor manera que sé. Aquest és el meu horitzó».