campanya estival

Trànsit demana precaució a l'estiu: «Aquest país no pot suportar més morts»

«Serà una operació estiu diferent, serà un estiu especial per a tothom», afirma Marlaska

Interior mobilitzarà 1.300 radars per a aquests mesos

muertos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Aquest país no pot suportar més morts. Al conduir extrema les precaucions». Amb aquest lema, Trànsit llança la seva campanya per a un estiu també diferent a les carreteres, amb més desplaçaments curts, més moviments cap als grans nuclis urbans a la recerca d’activitats d’oci i més viatges de retrobament.

I per controlar-los, la Direcció General de Trànsit (DGT) i l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil intensificaran la vigilància de la velocitat, del consum d’alcohol i de l’ús del cinturó de seguretat i del casc.

Així ho ha anunciat aquest dilluns en una conferència de premsa el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha reconegut que l’excepcional situació de la pandèmia impedeix a Trànsit oferir una xifra aproximada de desplaçaments previstos, que sens dubte no s’aproximaran als 91 milions que es van produir entre el juliol i l’agost del 2019, segons explica EP.

Més de 1.300 radars

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha fet una crida a la prudència i a la responsabilitat aquest estiu, en una operació sortida «diferent» que, per l’organisme, encara és imprevisible per la pandèmia, tot i que durant aquests dos mesos funcionaran més de 1.300 radars, entre fixos i mòbils.

Notícies relacionades

«Serà una operació estiu diferent, serà un estiu especial per a tothom», ha augurat el màxim responsable d’Interior, que ha advertit que encara hi ha mesures restrictives i de responsabilitat que condicionaran el comportament dels ciutadans i, per tant, els desplaçaments per carretera.

Segons ha explicat el ministre, l’operació estiu de la DGT constarà de 4 fases: la primera fase, que es desenvoluparà entre el divendres 3 de juliol i el diumenge 5 de juliol; la fase 2, del divendres 31 de juliol al diumenge 2 d’agost; la fase 3, del divendres 14 d’agost al diumenge 16 d’agost, i l’última fase, del divendres 28 d’agost al 31 d’agost.