a 'las 3.000 viviendas'

Els Reis inicien la visita a Sevilla en un dels barris més pobres d'Espanya

Felip VI i Letizia han triat Andalusia com la tercera etapa de la seva gira per les comunitats després del final de l'estat d'alarma

reyes / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Reis han iniciat aquest dilluns la seva visita a Andalusia amb un recorregut pel Polígono Sur de Sevilla, un dels barris més pobres d’Espanya i en el qual coneixen la dificultat afegida que per als seus veïns suposen les conseqüències de la pandèmia de coronavirus.

Felip VI i Letizia han elegit Andalusia com la tercera etapa de la seva gira per les comunitats després del final de l’estat d’alarma i tenen un agenda que inclou actes tant a la capital autonòmica com a Còrdova. 

El primer, una visita al centre cívic El Esqueleto, ubicat a la zona sevillana coneguda com ‘las 3.000 viviendas’. 

Els Reis han sigut rebuts, entre altres autoritats, per la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero; el president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, i l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas. 

Un grup de persones que s’havia concentrat als voltants els han rebut també amb aplaudiments, alhora que han corejat «més feina i menys caritat». 

A uns 200 metres, un altre centenar de persones s’han manifestat en defensa de la república. 

Els Reis han accedit al centre cívic El Esqueleto, un punt de trobada social i cultural d’aquest barri i que acull en l’actualitat el servei municipal de salut. 

Està previst que es desplacin després al centre social de la Fundación Don Bosco, ubicat en aquest mateix barri, abans de traslladar-se al centre de la ciutat per fer un tomb per la catedral i el Reial Alcàsser de Sevilla, on es reuniran amb un grup d’empresaris per conèixer la situació que travessen per la pandèmia de coronavirus. 

Notícies relacionades

Recolzar institucions i col·lectius de tot tipus després dels seus sacrificis a causa d’aquesta pandèmia i ajudar la recuperació del turisme són els principals objectius de la gira autonòmica que estan realitzant els Reis i que van començar la passada setmana a les Canàries i les Balears. 

Dijous que ve es desplaçaran a Conca, ciutat triada per a la seva visita a Castella-la Manxa, i divendres, al País Valencià, protagonitzaran actes tant a Benidorm (Alacant) com a València.