gira per Espanya

Els Reis obren la seva visita a Mallorca reunint-se amb empresaris i sindicats

Felip VI i Letizia visiten Mallorca en la gira que els portarà per tot el país per agrair a la societat l'esforç en la lluita contra el coronavirus

Han sigut rebuts a la Platja de Palma amb una concentració de recolzament a la monarquia

reyes-palma / periodico

2
Es llegeix en minuts
Redacción/Efe (Diario de Mallorca)

Els Reis han sigut rebuts davant l’hotel Iberostar Cristina de Platja de Palma que els monarques visiten per un grup de manifestants que els ha mostrat el seu recolzament, avança ‘Diario de Mallorca’, del mateix grup editorial que EL PERIÓDICO.

«Creiem que ara més que mai s’ha de recolzar la monarquia espanyola davant els atacs dels quals és víctima dia a dia per part dels nostres governants i institucions. Volem agrair al Rei la seva important tasca al capdavant de la crisi del coronavirus», han indicat els convocants en una nota de premsa.

Segons assenyalen, a aquesta convocatòria s’hi han adherit Germandat Monàrquica d’Espanya, Mos Movem, Valors a les Balears, Foro España i la Plataforma Salvemos España.

Visita de recolzament a les comunitats

Els Reis visiten aquest  dijous Mallorca en viatge oficial amb un triple objectiu: agrair a la societat l’esforç en la lluita contra el coronavirus, recolzar els principals sectors productius que estan treballant per reactivar l’activitat econòmica interrompuda durant l’estat d’alarma i donar ànim a les entitats que lluiten contra l’exclusió social de les persones vulnerables en moments de crisi.

La visita ha començat amb una reunió amb representants dels empresaris i els sindicats, així com amb els d’associacions i federacions hoteleres a l’hotel Iberostar Cristina, ubicat a la platja de l’Arenal.

A la seva arribada a aquest establiment hoteler, acompanyats per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, han sigut rebuts per la presidenta de la comunitat, Francina Armengol.

Totes dues han assistit a aquesta reunió dels Reis amb els agents socials en què han participat, entre d’altres, la presidenta de la Confederació d’Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas; el secretari general de l’UGT a les Balears, Alejandro Texías, i el secretari de Comunicació i Institucional de CCOO, Francesc Mellado.

També amb els presidents de les federacions hoteleres de totes les illes.

Amb tots ells s’han reunit a la terrassa de l’hotel i a prop de la piscina en la qual es banyaven alguns dels clients d’aquest establiment, que han participat en el programa pilot per a l’allotjament de turistes alemanys després de la pandèmia.

Les conseqüències del coronavirus són l’eix d’aquesta trobada dels Reis i forma part de la sèrie de contactes amb institucions i col·lectius de tot tipus que protagonitzaran en la seva gira autonòmica per traslladar-los el seu recolzament una vegada finalitzat l’estat d’alarma.

Una gira que van iniciar dimarts passat a les Canàries, on, igual com aquest dijous a Palma, pretenen promocionar el turisme després del difícil moment que passa a causa del coronavirus.

Notícies relacionades

Després de la reunió amb els agents socials i representants hotelers, Felip i Letizia es veuran també amb integrants de la Xarxa per a la inclusió social EAPN Balears, així com amb responsables dels Cercle d’Economia de Mallorca i Menorca.

Faran posteriorment un passeig per la platja de l’Arenal i es dirigiran a un hotel de la cadena Riu per interessar-se pels protocols sanitaris i de contingència que garanteixen la seguretat sanitària a les seves instal·lacions.