FESTA I REIVINDICACIÓ

L'Orgull LGTBI, en imatges

Diverses ciutats celebren manifestacions i altres actes per reivindicar la igualtat de drets

orgullo jlroca epc / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El col·lectiu LGTBI ha tornat –un any més– a reivindicar els seus drets en la setmana de l’Orgull. La pandèmia del coronavirus ha provocat que gran part de la mobilització es realitzi ‘online’. Però els carrers de tot el món, des de Barcelona fins a Ciutat de Mèxic, lluen acolorits i hi ha activistes que omplen unes manifestacions que, evidentment i per motius de seguretat, no són tan multitudinàries com les d’anys passats. 

Notícies relacionades

A Barcelona, la manifestació va recórrer el centre de la ciutat sota el lema ‘Tenim història, tenim futur’. El mateix va ocórrer en altres urbs, com Ciutat de Mèxic o Londres, on la jornada no va ser tan multitudinària com en altres ocasions a causa de la pandèmia i els possibles riscos de contagi. 

Aquest any, la cita del col·lectiu LGTBI ve marcada per una guerra de banderes. Des que el Tribunal Suprem, en una recent sentència, va rebutjar la col·locació d’ensenyes amb l’arc de Sant Martí als balcons públics, el dia de l’Orgull ha anat adquirint una temperatura reivindicativa, de la mateixa manera que els enemics de la festa fan servir la sentència per atacar-la, almenys icònicament. En tot cas, moltes institucions, com la Generalitat, l’ajuntament de Barcelona i molts altres consistoris, com el de Saragossa, i fins i tot el Senat han optat per cobrir les seves façanes amb els colors que representen el moviment.