nova ajuda financera

La UE destinarà 4.900 milions més als països més vulnerables davant el coronavirus

Els fons es destinaran a fabricar vacunes, fer proves i facilitar tractaments a tot el món

Brussels (Belgium), 23/06/2020.- European Commission President Ursula von der Leyen attends the weekly conference of President at European Parliament in Brussels, Belgium, 23 June 2020. (Bélgica, Bruselas) EFE/EPA/OLIVIER HOSLET

Brussels (Belgium), 23/06/2020.- European Commission President Ursula von der Leyen attends the weekly conference of President at European Parliament in Brussels, Belgium, 23 June 2020. (Bélgica, Bruselas) EFE/EPA/OLIVIER HOSLET / OLIVIER HOSLET (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dissabte que la UE destinarà 4.900 milions d’euros per a la recuperació dels països més vulnerables davant el coronavirus.

«Necessitem reconstruir les comunitats devastades pel coronavirus de forma justa i equànime. M’alegra anunciar que la UE compromet 4.900 milions més per ajudar els països vulnerables a finançar la seva recuperació de la pandèmia», ha anunciat Von der Leyen a través del seu compte a Twitter.

«Això és possible gràcies a l’estreta col·laboració entre la Comissió Europea i el Banc Europeu d’Inversions», ha recalcat la presidenta de la Comissió.

Aquests fons es destinaran a fabricar vacunes, fer proves i facilitar tractaments a tot el món, ha explicat per videoconferència Von der Leyen durant un esdeveniment de recaptació organitzat per la comissió i el grup Global Citizen i que culminarà amb un concert de Shakira, Usher i Miley Cyrus, entre altres artistes. Els copresentadors són la mateixa Von der Leyen i l’actor nord-americà Dwayne Johnson, informa Europa Press.

S’havien recaptat 9.800 milions fins ara

Fins ara la UE havia recaptat 9.800 milions –1.400 aportats per la mateixa UE– als que se sumen ara els aportats per diversos mandataris de països europeus que han intervingut per videoconferència en l’esdeveniment.

Així, Espanya destinarà 10 milions d’euros a la campanya de resposta global contra la pandèmia que es canalitzaran a través d’una donació al Programa Global d’Agricultura i Seguretat Alimentària del Banc Mundial.

Compromís de Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha reiterat el compromís financer d’Espanya a la campanya global per recaptar fons i donar una resposta global contra la pandèmia de la Covid-19 i ha fet una crida de mobilització perquè la crisi sanitària no provoqui una crisi de dret humans.

Notícies relacionades

«Hem demostrat el nostre compromís financerament i avui novament vull demanar a tothom que s’afegeixi a la campanya ‘Global Goal: Unite for our future. Ens hem de mobilitzar perquè la crisi sanitària no provoqui una crisi de drets humans», ha insistit el president durant la seva intervenció. Per això, ha apel·lat a actuar conjuntament, donant una resposta multilateral, mentre ha instat a construir «un futur millor i treure lliçons del que ha passat».

«Ha castigat amb molta més força els més vulnerables»

«La Covid ens ha posat en perill a tots i a tot arreu ens ha recordat una cosa molt important i és que som molt fràgils. No podem oblidar que ha castigat amb molta més força els col·lectius més vulnerables», ha remarcat.