EN UN XALET TURÍSTIC

Denunciada una revetlla il·legal de 300 persones i tres dies a Sitges

Els assistents havien comprat entrada i no respectaven les distàncies ni portaven mascaretes

zentauroepp53897482 soc200626155218

zentauroepp53897482 soc200626155218

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sitges ha obert un expedient sancionador a un xalet amb llicència turística de la urbanització Vallpineda, a Sitges, que va acollir una festa il·legal de tres dies en la qual van arribar a reunir-se unes 300 persones. La festa, que es va iniciar per a la revetlla de Sant Joan, es va anunciar a través de WhatsApp i cobrava entrada.

Segons el consistori, la Policia Local de Sitges va rebre queixes veïnals pel soroll d’una festa privada amb música que se celebrava a la urbanització.

La patrulla es va trobar amb una reunió de més de 300 persones en diferents zones de la casa que no respectaven les distàncies de seguretat ni portaven mascaretes, a més de fer soroll i provocar molèsties als veïns.

La festa, programada per a tres dies seguits, s’anunciava a través de grups privats de WhatsApp i per accedir-hi calia comprar l’entrada a través d’una plataforma ‘online’ a un preu de 25 euros si era de manera anticipada i 50 al mateix lloc. A més, la celebració comptava amb seguretat privada i lavabos portàtils, entre altres serveis.

La Policia Local va aixecar diverses actes la nit de la revetlla a la festa i va tenir coneixement que l’esdeveniment estava programat per a dos dies més. Durant el matí del 24 de juny, la Policia Local va posar en marxa un operatiu especial per controlar els accessos a la casa i evitar que hi entrés gent per a la segona de les convocatòries.

Notícies relacionades

La ràpida actuació i reacció de la Policia Local va impedir que la festa es pogués desenvolupar els dies 24 i 25, tal com estava previst. Els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament de Sitges han obert un expedient sancionador que comportarà una multa econòmica i es valorarà la revocació de la llicència de vivenda d’ús turístic. La casa estava donada d’alta com a vivenda d’ús turístic, però la festa era il·legal.

La Policia Local va realitzar entre les 20.00 hores del dia 23 de juny i les 08.00 hores 31 serveis, dels quals 15 van ser per atendre festes privades.