embarcacions basques i gallegues

Diversos pesquers espanyols, en quarantena a les Seychelles per positiu de Covid-19

Els nou mariners als quals s'ha detectat el virus són els primers casos confirmats a l'arxipèlag de l'Índic en més de dos mesos

Fishermen return to the shore near the port Victoria, on the Seychelles island of Mahe, November 18, 2009. Somali pirates on Tuesday freed the Alakrana, a Spanish tuna fishing boat hijacked last month, and said a $3.5 million ransom had been paid for the vessel and its crew. The release of the Alakrana, seized along with its 36 crew in the Indian Ocean on October 2, came soon after news that pirates had captured another ship, a Virgin Islands-owned chemical tanker heading for Mombasa.  REUTERS/Susana Vera (SEYCHELLES CONFLICT POLITICS CRIME LAW)

Fishermen return to the shore near the port Victoria, on the Seychelles island of Mahe, November 18, 2009. Somali pirates on Tuesday freed the Alakrana, a Spanish tuna fishing boat hijacked last month, and said a $3.5 million ransom had been paid for the vessel and its crew. The release of the Alakrana, seized along with its 36 crew in the Indian Ocean on October 2, came soon after news that pirates had captured another ship, a Virgin Islands-owned chemical tanker heading for Mombasa. REUTERS/Susana Vera (SEYCHELLES CONFLICT POLITICS CRIME LAW) / SUSANA VERA (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats de les Seychelles han elevat a nou els contagis per Covid-19 que van arribar a l’arxipèlag dimarts, les tripulacions dels quals han sigut posades en quarantena. Aquests són els primers casos que registra el país des de principis d’abril, informa Europa Press.

El comissionat de Salut Pública, Jude Gedeon, va anunciar a última hora de dimecres tres casos positius d’entre els 207 mariners africans que van arribar dimarts a l’arxipèlag per a un relleu de tripulants dels 26 barcos pesquers espanyols al país. Aquest dijous, el Departament de Salut ha precisat que s’han confirmat sis casos més, sumant-ne nou en total.

Els tests PCR abans de sortir van donar negatiu

Gedeon va indicar que tots es van sotmetre a un control de sortides als seus països d’origen, amb PCR inclòs, tres dies abans de sortir cap a l’arxipèlag a petició de les autoritats Seychelles. «Tots els resultats de laboratori enviats a l’Autoritat de Salut Pública i revisats per aquesta van ser negatius», va indicar.

No obstant, els tests ràpids realitzats per les navilieres quan els marins van ser a bord van mostrar que 20 d’ells presentaven traces de Covid-19 al seu sistema. Davant d’aquesta troballa, els agents locals de la naviliera es van posar en contacte amb les autoritats a fi de confirmar el resultat i adoptar les mesures pertinents, va explicar Gedeon, citat per l’agència de notícies de les Seychelles.

Sense símptomes ni malalts

A continuació, personal sanitari va acudir a bord de set dels barcos per tornar a realitzar la prova a 11 dels 20 marins. «Dels 11 homes als quals es van fer PCR, tres van donar resultats positius tot i que estan bé i no mostren cap símptoma», va precisar Gedeon. Els tres casos positius han sigut posats en aïllament a bord i tota la tripulació es troba en quarantena a les embarcacions.

Les autoritats sanitàries han continuat aquest dijous amb els tests, que han confirmat sis casos més. Tots han sigut traslladats a un hospital on romanen en observació, tot i que de moment no presenten símptomes.

Primers casos des del 5 d’abril

Notícies relacionades

D’altra banda, el responsable va aclarir que els marins van arribar a bord d’un avió d’Air Seychelles i que el seu trasllat es va fer sota controls estrictes i sense gairebé contacte amb el personal. Tots portaven mascareta i es van complir els estàndards de seguretat previstos.

L’arxipèlag situat a l’Índic compost per 115 illes només havia registrat fins ara 11 casos de Covid-19 i des del 5 d’abril no havia sumat cap nou contagi. Les autoritats de les Seychelles confien a poder reobrir a l’agost el turisme, la seva principal font d’ingressos, a la qual segueix la pesca.