INSEGURETAT A L'OCEÀ ÍNDIC

Un tonyinaire espanyol s'escapa d'un intent de segrest a prop de les Seychelles

Els responsables de seguretat del vaixell repel·leixen amb armes de foc l'atac dels pirates

1
Es llegeix en minuts

 

El tonyinaire congeladorAlbacán, de bandera espanyola i pertanyent al grup Albacora, ha aconseguit escapar-se avui d'un nou intent de segrest per part de pirates quan era a unes 500 milles de les illes Seychelles.

Segons ha informat a EFE un portaveu d'aquesta empresa armadora, amb oficines a Madrid, Bilbao, Bermeo i Cadis, l'incident ha tingut lloc cap a les dues del migdia, hora espanyola, quan dos esquifs han iniciat la persecució de l'Albacán,que navegava amb les xarxes recollides a la recerca de bancs de tonyina en aigües internacionals pròximes a les Seychelles.

Intercanvi de trets

Notícies relacionades

Al veure acostar-se les embarcacions dels pirates, els vigilants de seguretat del pesquer espanyol han disparat una sèrie de trets d'advertència, i tot seguit ha tingut lloc un tiroteig amb els tripulants dels esquifs. Finalment, els pirates han desistit de l'intent d'abordatge, i el tonyinaire congelador, que té la base a Cadis encara que opera durant tot l'any a l'Índic, ha pogut escapar -se a tota màquina de la zona sense que els seus tripulants hagin patit cap contratemps.

Les mateixes fonts han indicat que aquest és el sisè incident d'aquestes característiques amb tonyinaires espanyols que s'ha produït des de començament de setmana en aigües de l'oceà Índic.

Temes:

Seychelles