A prop de Molins de Rei

Detingut un conductor després de gravar-se en vídeo a 220 km/h per la B-23 a Barcelona

L'infractor, un barceloní d'origen rus de 43 anys, va presentar, a més, documents falsos als agents

La conducció temerària difosa per internet es va efectuar el 5 d'abril, en ple confinament

-------20-00 vid 25 172100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

No només circulava a 220 quilòmetres per hora en un tram d’autovia limitat a 100, sinó que, a més, es va gravar en vídeo i va divulgar les imatges a internet. A més, ho va fer en ple confinament. I quan gràcies al vídeo els Mossos d’Esquadra el van identificar i detenir, va presentar documents de residència i de conduir falsificats. Per si això fos poc, el multiinfractor, un ciutadà rus de 43 anys resident a Barcelona, estava reclamat per un jutjat que havia ordenat la seva detenció. El jutge l’ha deixat ara en llibertat.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, la investigació ha sigut realitzada per l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud que atribueix al detingut un presumpte delicte contra la seguretat viària, per conduir amb un excés de velocitat punible i un altre de falsedat documental. 

Els fets van tenir lloc el dia 5 d’abril, durant el confinament, quan els agents van veure en un conegut portal de vídeos de la xarxa, una gravació en què es veia com un conductor es vantava de conduir a 220 quilòmetres per hora en un tram de la B-23 limitat a 100 km/h, al seu pas pel terme municipal de Molins de Rei (Baix Llobregat, Barcelona). Segons el cos policial «el mateix conductor havia gravat el vídeo, conduint un vehicle de gamma alta, en el qual es veien perfectament detallades les infraccions comeses».

Documents falsos

Notícies relacionades

Els investigadors del Grup d’Investigació i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit van analitzar les imatges fins a aconseguir identificar plenament el vehicle, així com al seu conductor, a qui van citar en una comissaria. A l’arribar a les dependències policials, el sospitós es va identificar amb un permís de residència i un permís de conduir falsificats, per la qual cosa també se’l va detenir pel delicte de falsedat documental.

A més, quan els investigadors van consultar els antecedents amb la veritable identitat de l’acusat, van veure que tenia vigent una ordre de detenció emesa per un jutjat de Barcelona. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs, afegeixen els Mossos.