a alacant

Detingut per violar una dona que va tenir tancada diversos mesos

La víctima s'havia casat amb l'acusat després que la seva mare arribés a un tracte amb l'home

12/06/2019 Furgoneta de la Policia Nacional.

12/06/2019 Furgoneta de la Policia Nacional. / EUROPA PRESS (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant un home que presumptament ha tingut tancada durant diversos mesos al seu domicili una dona amb qui es va casar arran d’un tracte amb la mare de la víctima perquè aquesta pogués residir a Espanya. Pel que sembla, aquest individu agredia la dona sexualment, físicament i verbalment cada dia i la retenia amb ajuda de dos familiars, també arrestats. Aquest mateix divendres, els Mossos d’Esquadra van alliberar una veïna d’Alforja (Baix Camp) en una situació similar.

La policia va tenir coneixement dels fets a través d’una denúncia sobre la desaparició d’una dona que feia diversos mesos que estava en parador desconegut, segons han explicat les forces de seguretat en un comunicat.

Els agents van esbrinar que pel que sembla el seu marit la tenia tancada en un domicili en contra de la seva voluntat i que rebia diàriament agressions verbals, físiques i sexuals. Agents especialistes del grup UFAM 1 de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d’Alacant van acudir a la vivenda per comprovar la veracitat dels fets.

Alliberada per la finestra

Una vegada allà, van trobar una dona que estava tancada a l’interior de la vivenda. Els agents van dissenyar un dispositiu especial, en què va haver d’intervenir una dotació dels bombers d’Alacant, per poder alliberar-la i treure-la de la vivenda a través d’una de les finestres del pis.

Una vegada a dependències policials, la víctima va explicar als agents que va contreure matrimoni amb l’ara detingut feia un any per poder residir a Europa a canvi d’uns béns que ella tenia al seu país. Segons les investigacions, la dona va arribar a Espanya per un tracte entre la seva mare i l’home que consistia a vendre la seva filla i donar unes terres al seu país. La víctima va acatar la decisió familiar per així poder residir legalment a Espanya.

Una vegada a Espanya, es va negar a firmar un poder que cedia aquests béns al detingut i des d’aleshores l’individu presumptament la mantenia tancada al seu domicili sense deixar-la sortir, agredint-la físicament i sexualment cada dia, segons va relatar la víctima als agents.

Dos còmplices

Notícies relacionades

Després d’alliberar la dona, els agents van continuar amb el dispositiu a fi de localitzar l’agressor, que finalment va ser detingut juntament amb dos familiars seus que exercien tasques de custòdia de la víctima.

La investigació va culminar amb la detenció de tres persones amb edats compreses entre els 48 i 53 anys d’edat per presumptes delictes de detenció il·legal, maltractaments i agressió sexual, entre d’altres. Han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Alacant, que ha decretat la llibertat amb càrrecs per a tots els implicats.