A VALÈNCIA

La detinguda per matar el seu marit va deixar la cadira de rodes damunt la fossa

L'arrestada va revelar a la Policia el lloc d'enterrament a l'acudir a la parcel·la sense saber que la seguien

zentauroepp53796958 catarroja200618100255

zentauroepp53796958 catarroja200618100255

4
Es llegeix en minuts
T. Domínguez / I. Cabanes / Levante-EMV

La detenció de Beatriu F. C. per l’homicidi del seu marit, Isaac Guillén, el policia local de Catarroja jubilat per una malaltia degenerativa que el mantenia postrat en una cadira de rodes, es va precipitar gràcies al fet que la dona, sospitosa de la desaparició i mort del seu marit des del principi, es va desplaçar en una furgoneta a la parcel·la de Godelleta on l’havia enterrat gairebé set mesos abans, fet que va portar els investigadors fins a la víctima, revela ‘Levante-EMV’, del mateix grup editorial que ‘El Periódico de Catalunya’.

Fins aquell moment, els investigadors del grup d’Homicidis de la Policia Nacional de València intuïen que ella era la presumpta responsable de la desaparició d’Isaac, revestida de la idea que ell volia ser sotmès a una eutanàsia per acabar amb la seva vida per la malaltia que patia, però no on podia haver ocultat el cos.

Dilluns, Beatriu F. G. els va portar, sense saber-ho, fins a aquest lloc, una parcel·la tancada i sense cap edificació, ubicada al final del carrer Sant Miquel de la urbanització El Coscojar II de Godelleta, a 41 quilòmetres del domicili que compartia el matrimoni a València.

Després d’un discret seguiment, van veure com arribava i descarregava un jacuzzi inflable que pretenia instal·lar en aquesta finca «per passar l’estiu», segons va explicar als propietaris del terreny, que viuen a tot just 20 metres, ja que només el seu hort de tarongers separa la seva casa d’aquesta parcel·la.

Quan se’n va anar la sospitosa, que amb prou feines es deixava veure per allà, van arribar els primers policies, que es van identificar com a tals i es van entrevistar amb la dona de l’amo del terreny. Va ser en aquell moment quan els agents van saber que Beatriu havia llogat, en solitari, la parcel·la vuit mesos enrere, a l’octubre, menys de dos mesos abans de la desaparició d’Isaac, ocorreguda l’1 de desembre. La sospitosa, que sempre havia anat sola fins allà –«amb prou feines ha vingut dos o tres vegades en tot aquest temps», explica la dona del propietari–, els havia dit, quan va firmar el contracte, que el seu marit i ella buscaven un lloc tranquil per passar l’estiu.

«Pensar que era aquí...»

Des d’aquell moment, va pagar religiosament els 120 euros mensuals realitzant ingressos en el compte dels amos a través de caixers automàtics. Sense cap contacte amb ells. I mai va esmentar que el seu marit hagués desaparegut. «Quan penso que aquest pobre home era allà, tan a prop, tot aquest temps... Que el va llogar per portar-lo aquí, em corprèn i m’entristeix. ¿Com pot fer algú una cosa així a una persona com ell? ¿I com ho havíem de saber nosaltres»?, es pregunta, emocionada, la dona de l’amo.

La setmana passada, el seu marit va trucar a la inquilina per dir-li que havia de netejar de males herbes i rostolls del solar, i mantenir-lo net, com se li havia entregat, ja que el seu estat actual podria propiciar un incendi. Beatriu F. G. va respondre que ho faria ben aviat, i fins i tot li va demanar que gestionés ell un tractor per desbrossar el solar, treball que pagaria ella.

Dilluns, Beatriu va arribar al terreny i va parlar amb la dona de l’amo per dir-li que portava un jacuzzi que deixaria ja a la parcel·la, i que la setmana pròxima pujaria una caravana per passar-hi allà tot l’estiu. Va canviar –per enèsima vegada– el candau de la porta d’accés i se’n va anar. Minuts després van arribar els primers agents del grup d’Homicidis.

Els policies van esbrinar els detalls del lloguer i, en aquell moment, la dona de l’amo va comentar que el terreny era buit a excepció «d’una cadira de rodes, que va deixar allà, apropada al lateral». La sospita que havien trobat el lloc d’enterrament es va confirmar, sobretot quan, a l’acostar-se al punt on hi havia la cadira de rodes, hi van veure a sota la terra remoguda.

Notícies relacionades

Diversos policies van passar la nit en aquest lloc, mentre d’altres vigilaven el domicili de la sospitosa per evitar una possible fugida. Dimarts al matí, els veïns d’El Coscojar es van sorprendre amb una desfilada de més d’una dotzena de vehicles de la Policia Nacional, amb i sense distintius, que incloïen el laboratori mòbil de la Policia Científica i la unitat canina amb gossos ensinistrats en la detecció de cadàvers. Eren les onze del matí, i els agents sabien on cavar. Amb prou feines una hora més tard havien comprovat que la terra remoguda realment acollia el cos d’Isaac. Al damunt hi havien llançat sacs de calç, part dels quals encara eren visibles ahir al forat que ha quedat obert després de la recuperació del cadàver.

El cos va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal de València per ordre del Jutjat d’Instrucció número 2 de Requena, que va acudir al lloc en funcions de guàrdia al trobar-se la fossa en el seu partit judicial, i ahir els forenses van començar l’autòpsia, que s’allargarà per l’estat en què es trobava el cadàver.