Setze ferits en un accident de tren a Mataró

El comboi de Rodalies ha xocat amb el límit de la via 4 de l'estació

tren

tren

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Setze persones han resultat ferides la tarda d’aquest dimarts en un accident quan un tren de Rodalies ha xocat amb el límit de la via 4 de l’estació de Mataró (Maresme) mentre feia maniobres d’estacionament

El comboi accidentat és un tren de la línia R1 i el xoc ha causat contusions i ferides al maquinista i a quinze viatgers, la majoria dels quals han sigut atesos al mateix lloc per tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), tot i que deu han hagut de ser traslladats a un centre hospitalari, cap en estat greu.

En concret, quatre dels ferits han sigut evacuats a l’Hospital de Mataró, dos al Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès) i quatre a l’Hospital de Badalona.

Quaranta passatgers

Renfe ha informat que el tren, en el qual viatjaven uns quaranta passatgers, ha sortit de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) a les 15.28 hores i ha arribat a Mataró a les 16.25, quan s’ha produït l’incident.

En el moment del sinistre s’han activat els protocols propis d’aquests incidents i s’ha avisat Protecció Civil de la Generalitat i els Bombers. El SEM també ha activat l’equip de psicòlegs i s’ha traslladat un helicòpter medicalitzat al lloc del sinistre.

Notícies relacionades

Respecte a la circulació de trens, no s’ha vist afectada per l’incident, ha assegurat Renfe.

Imatge del tren que va xocar el 9 de febrer del 2012 amb el límit de la via 4 de l’estació de Mataró / JOSEP GARCIA

Fa vuit anys es va produir un accident similar, a la mateixa via i de la mateixa manera, en el qual van resultar ferides deu persones. En aquella ocasió, el conductor va quedar atrapat a la cabina i va haver de ser alliberat pels Bombers, que van tardar prop de 40 minuts a rescatar-lo.