ACCIDENT FERROVIARI

Deu ferits lleus al xocar un tren de Rodalies contra el final de via a Mataró

El conductor ha quedat atrapat a la cabina i ha estat rescatat pels bombers

Renfe admet que el comboi "no anava a la velocitat adequada" i n'investiga els motius

El tren accidentat a Mataró.

El tren accidentat a Mataró. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
FEDE CEDÓ / Mataró

Un tren de Rodalies de la línia R-1 ha xocat contra el topall del final de la via aquest matí a l'estació de Mataró (Maresme). El conductor, que ha quedat atrapat a la cabina i ha hagut de ser alliberat pels Bombers,  ha resultat ferit greu, mentre que nou passatgers han patit ferides lleus.

Els Bombers han trigat 40 minuts a aconseguir rescatar el conductor. Membres del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) han atès els ferits en la mateixa estació abans que fossin traslladats, vuit d'ells a l'Hospital de Mataró, i dos més a l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona.  Diversos d'ells ja han estat donats d'alta

Pel que fa al conductor, de qui en un primer moment s'havia informar que estava ferit greu, les proves neurològiques han descartat lesions internes, encara que havia de passar unes hores en observació.

Procedent de Molins de Rei

L'accident s'ha produït a les 9.44 hores, durant les maniobres d'estacionament del comboi, que havia sortit a les 8.33 de Molins de Rei i portava uns 50 viatgers, al final de la via 4 de l'estació. Les causes del sinistre encara són desconegudes i s'estan investigant. El director de Rodalies de Renfe, Miguel Ángel Remacha, ha apuntat que el tren "no anava a la velocitat adequada" per a la maniobra, però que la investigació haurà d'aclarir per quin motiu.

Notícies relacionades

Com a conseqüència del sinistre ha quedat anul·lat el tren que havia de sortir de Mataró a les 10.03 en direcció a Molins de Rei. A part d'això, el trànsit ferroviari funciona amb normalitat, informa Renfe.

Empipada de l'alcalde

Per l'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), aquest accident és la gota que fa vessar el got: "Ja n'hi ha prou. Se'ns ha acabat la paciència. Tres incidents en menys d'un mes [en referència també al del Clot i al de França] demostren que les deficiències de Rodalies són sistèmiques, i s'ha de fer alguna cosa", ha declarat a la mateixa estació. El diputat al Congrés Pere Macias (CiU) prometia a Twitter proposar un pla d'actuació immediat per a Rodalies.