Barcelona Global

'Barcelona serà més forta que mai'

Christoph Spieker, Head of Gear Production a Seat, reflexiona sobre la nova normalitat a la capital catalana

zentauroepp53753571 christoph spieker barcelona global200614131923

zentauroepp53753571 christoph spieker barcelona global200614131923

2
Es llegeix en minuts
Valeria Andrade

Christoph Spieker, 31 anys. Nascut a Paderborn (Alemanya), ha viscut a Minnesota (EUA), Puebla (Mèxic) i Kassel (Alemanya) abans de mudar-se a Barcelona el 2018. És enginyer a Seat i va venir per al llançament d’una nova caixa de canvis, liderant l’àrea de fabricació mecànica per a aquest nou producte. Després de l’exitosa arrencada de la nova caixa de canvis de Seat a finals del 2019, va ser transferit a la planta principal de Seat a Martorell.

¿Per què va triar Barcelona?

Va sorgir l’oportunitat de fer un traspàs de Volkswagen Alemanya a Seat per ajudar en el llançament de la nova caixa de canvis. No m’ho vaig haver de pensar dues vegades. També em va encantar el desafiament de descobrir la ciutat, l’espanyol i la cultura catalana, igual que treballar amb un equip molt motivat en un projecte interessant.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

En primer lloc la seva geografia, que permet tant esquiar al Pirineu com disfrutar de l’aigua cristal·lina de la Costa Brava o relaxar-te a les platges de Barcelona després d’un llarg dia de treball. En segon lloc, el seu esperit vibrant, cosmopolita i acollidor, característic d’una ciutat jove amb diferents àrees i facetes i amb persones de ment oberta. I també la seva cultura, arquitectura, art i museus, la cuina, el vi i el cava.

¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar?

D’una banda, s’hauria de millorar l’organització del trànsit a la ciutat. Estic desconcertat que en el meu viatge diari al centre de Barcelona m’hagi d’aturar constantment, em passo més estona aturat que en moviment. D’altra banda, el cost de vida és alt, especialment el lloguer d’un apartament. Hi hauria d’haver equilibri entre ser un dels llocs més visitats i oferir qualitat i vida assequible per als que vivim aquí.

¿Quines són les fortaleses de la ciutat que permetran superar la crisi de la Covid-19?

Vaig estar treballant en el projecte dels ventiladors d’emergència de SEAT durant el període més difícil de la crisi i em va semblar al·lucinant veure el nivell de col·laboració entre persones, potser desconegudes, la seva dedicació, la creativitat i la velocitat per reinventar-se i solucionar problemes. Aquests aspectes i el fet d’actuar en comunitat ens permetran superar la crisi de la Covid-19. Barcelona serà més forta que mai si som capaços de mantenir aquests hàbits en la nova normalitat.

¿A quins altres desafiaments creu que s’enfrontarà la ciutat una vegada que acabi la crisi de salut?

No tornarem a ser com abans i la «nova normalitat» serà un procés d’adaptació contínua. Però no tinc por d’això, perquè estic convençut que nosaltres, com a ciutat i com a barcelonins, superarem qualsevol repte que sorgeixi si ens cuidem mútuament. El veritable desafiament serà no oblidar el que hem après durant la crisi.

¿Què espera de Barcelona en els pròxims anys?

Espero que Barcelona sigui un centre cosmopolita i innovador mundialment conegut i respectat. Espero que la ciutat estigui oberta a les necessitats dels ciutadans, que se centri en el que és important i actuï de manera conseqüent davant de qualsevol repte. Així mateix, espero que algun dia el trànsit flueixi millor.

Notícies relacionades

¿Quina sent que és la seva ciutat? 

La meva llar o «la meva ciutat» és per a mi una barreja d’amics i records, no està limitat a un sol lloc específic en aquest món globalitzat i en ràpid moviment. Barcelona sempre serà una llar, el lloc on hi ha part del meu cor i on romandrà.

Temes:

Seat Alemanya