A ALMERIA

Detingut un grup neonazi per incitació a l'odi contra els musulmans

Els acusats posaven pasquins amb missatges xenòfobs i violents

odio / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha detingut als municipis d’Antas i Garrucha (Almeria) diverses persones acusades dels delictes d’incitació a l’odi i a la violència racista. Es tracta de nou presumptes membres d’un grup autodenominat Antas Klan que feia patrulles nocturnes per deixar missatges contra la comunitat musulmana.

La Comandància d’Almeria ha informat en una nota que als arrestats, amb edats compreses entre els 18 i els 28 anys, se’ls imputa els delictes d’incitació a l’odi i violència contra una minoria per raons d’índole racista, xenòfoba i islamòfoba; integració en grup criminal, associació il·lícita i trànsit d’estupefaents.

En els registres efectuats han sigut intervingudes una navalla amb una esvàstica vermella a l’empunyadura, dos punys americans, 491 pasquins o cartells amb contingut xenòfob, una bàscula de precisió, 232,32 grams de marihuana premsada i 108 comprimits d’una substància psicotròpica.

El juliol passat a la localitat d’Antas van aparèixer nombrosos pasquins firmats per aquest grup extremista que al·ludien la suposada inseguretat del municipi i promovien l’odi i la intolerància envers el col·lectiu àrab i musulmà.

Tràfic de drogues

Aquest grup ara desarticulat estava jerarquitzat i el seu capitost influïa en les decisions de la resta de components, amb una ideologia d’extrema dreta que transmetien consignes i encoratjaven la població a actuar de manera violenta sobre determinats col·lectius musulmans.

Notícies relacionades

A més, els detinguts presumptament traficaven amb droga com una font de finançament per dur a terme les seves finalitats.

L’operació ha sigut coordinada pel jutjat d’Instrucció número 4 de Vera i la Fiscalia de l’Audiència Provincial d’Almeria, i desenvolupada per agents de la Guàrdia Civil de la Comandància d’Almeria.