tercera pròrroga

El Marroc prolonga l'«estat d'emergència sanitària» fins al 10 de juliol

El govern del país preveu fer un desconfinament progressiu durant les pròximes setmanes

zentauroepp53296982 tudela200512114008

zentauroepp53296982 tudela200512114008 / FADEL SENNA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern del Marroc ha decidit aquest dimarts prolongar un mes més, fins al 10 de juliol, l’«estat d’emergència sanitària», que inclou en principi el confinament domiciliari, com a mesura per frenar la propagació del coronavirus.

Aquesta decisió va ser anunciada després d’una reunió extraordinària del Govern per decidir sobre la durada d’aquesta tercera pròrroga de l’estat d’emergència, que va començar el passat 20 de març.

Evolució moderada de casos

El Marroc ha tingut una evolució moderada de casos de coronavirus: fins avui, s’han registrat 8.437 casos de contagis, dels quals 210 han mort i 7.493 s’han curat.

Malgrat l’anunci de la mesura, diversos mitjans avancen que el govern podria anunciar demà diferents mesures tendents a un desconfinament progressiu, que començarien pel permís per circular dins de les ciutats, seguirien amb l’obertura de cafès i mesquites i acabarien amb la reobertura de les fronteres.

Les regions del sud suavitzaran abans les restriccions

Notícies relacionades

En realitat, els detalls sobre aquesta nova pròrroga es coneixeran demà, quan està previst que el president del govern, Saadeddine el-Othmani, els presenti davant de la Cambra de Representants (baixa).

Una font governamental va explicar a Efe que aquest desconfinament progressiu es farà segons les regions, i les del sud (regió d’Agadir i el Sàhara Occidental) seran les que suavitzaran abans les restriccions, mentre que les regions més poblades (Tànger, Rabat, Casablanca, Marràqueix o Fes) mantindran la majoria de limitacions.