imatges impactants

Les 20.000 tones de combustible abocades al cercle polar àrtic, vistes per satèl·lit

El satèl·lit europeu Sentinel-2 del programa 'Copèrnic' ha capturat imatges que mostren l'abast de l'abocament d'hidrocarburs

GRAF7834, NORILSK (RUSIA), 08/06/2020.- Imagen capturada por la misión Sentinel-2 de Copernicus en la que se aprecia el recorrido tras la fuga de unas 20.000 toneladas de diésel por el río Ambárnaya durante los días 31 de mayo y 1 de junio, en Norilsk, Rusia. De acuerdo con fuentes periodísticas, este se produjo el viernes, 29 de mayo, al derrumbarse un tanque de diésel de una central termoeléctrica operada por una subsidiaria de Norilsk Nickel cerca de la ciudad de Norilsk. El combustible derramado se habría extendido unos 12 km desde el lugar del accidente. EFE/European Space Agency/ESA FOTOGRAFÍA CEDIDA/ SOLO USO EDITORIAL/ NO VENTAS

GRAF7834, NORILSK (RUSIA), 08/06/2020.- Imagen capturada por la misión Sentinel-2 de Copernicus en la que se aprecia el recorrido tras la fuga de unas 20.000 toneladas de diésel por el río Ambárnaya durante los días 31 de mayo y 1 de junio, en Norilsk, Rusia. De acuerdo con fuentes periodísticas, este se produjo el viernes, 29 de mayo, al derrumbarse un tanque de diésel de una central termoeléctrica operada por una subsidiaria de Norilsk Nickel cerca de la ciudad de Norilsk. El combustible derramado se habría extendido unos 12 km desde el lugar del accidente. EFE/European Space Agency/ESA FOTOGRAFÍA CEDIDA/ SOLO USO EDITORIAL/ NO VENTAS / European Space Agency (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El satèl·lit europeu Sentinel-2 del programa ‘Copèrnic’ ha capturat imatges que mostren l’abast de l’abocament d’hidrocarburs que va tenir lloc el 29 de maig passat en una central termoelèctrica de Norilsk.

L’Agència Espacial Europea (ESA) ha fet pública una animació en què es pot apreciar el recorregut del dièsel, molt fàcil d’identificar pel color carmesí, pel riu Ambarnaia els dies 31 de maig i 1 de juny. Aquest riu desemboca al llac Piasino, una massa d’aigua important i lloc de naixement del riu Piasina, recorda l’ESA.

Alta resolució espacial

Notícies relacionades

Sentinel-2 és una missió de dos satèl·lits que ofereix cobertura i dades al programa europeu ‘Copèrnic’. La seva freqüència de repetició sobre la mateixa àrea i la seva alta resolució espacial permeten vigilar de prop els canvis en la cobertura del terra i els cossos d’aigua, segons les mateixes fonts.

Unes 21.000 tones de combustible dièsel van contaminar les terres i rius veïns al lloc de l’accident i, segons Greenpeace, és el primer accident d’aquesta magnitud a l’Àrtic. És equiparable, segons la mateixa organització, al vessament del vaixell cisterna ‘Exxon Valdez’, ocorregut fa tres dècades davant les costes d’Alaska.