06 jul 2020

Anar al contingut

SEGONA ONADA DE CORONAVIRUS

Catalunya es prepara per a un rebrot l'octubre amb pic fins a l'abril

Salut garanteix les vacances d'estiu a metges i infermeres per comptar amb el màxim personal possible de cara a la tardor

Efe

Catalunya es prepara per a un rebrot l'octubre amb pic fins a l'abril

FERRAN NADEU

El Departament de Salut es prepara per a un rebrot de coronavirus a partir del mes d’octubre que ve i estima, com el pitjor dels escenaris, que el pic màxim de la pandèmia en aquella nova fase s’allargui fins a l’abril de l’any que ve. Així consta en un document tècnic del Sistema d’Emergenciès Mèdiques (SEM) sobre les perspectives d’evolució de la pandèmia de coronavirus en els pròxims mesos.

"Estem convençuts que tindrem una segona onada", va declarar a TV-3 el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella. "Si no la tenim, fantàstic, tot anirà més de pressa, patirem menys, seran molt bones notícies. Però si passa, hem d’estar preparats".

Menys intensitat

Segons el document, el SEM Salut ja està prenent mesures per enfrontar el possible rebrot de la pandèmia. Els hospitals catalans estan gestionant garantir les vacances de metges i infermeres durant els mesos d’estiu a fi de tenir el màxim de personal disponible de cara a la tardor i l’hivern.

Com el pitjor dels escenaris possibles, el document del SEM planteja que aquest nou rebrot s’allargui, al seu pic màxim, fins al 15 d’abril del 2021, tot i que seria d’intensitat menor que l’actual.