per cobrar un deute

Cinc detinguts per extorsionar i segrestar un matrimoni gran

La parella, de 72 anys, havia pactat amb un grup de persones napolitanes una inversió en un negoci de pedres precioses que va fer fallida el 2019

Els investigadors van poder localitzar el pis a Torre Romeu (Sabadell), on els delinqüents tenien retingudes les seves víctimes contra la seva voluntat

mossos detienen grupo criminal que habian secuestrado un matrimonio de edad avanzada / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal format per cinc delinqüents que havien segrestat un matrimoni d’edat avançada a Sabadell amb l’objectiu de cobrar un deute per un negoci fallit. 

Segons han informat els Mossos, agents de la Divisió d’Investigació Criminal van detenir el 29 de maig quatre homes de nacionalitats espanyola i italiana, d’entre 18 i 33 anys, com a presumptes autors d’un delicte de segrest i un altre d’extorsió. 

Anteriorment, havien detingut un altre home de nacionalitat colombiana acusat d’un delicte de segrest i també implicat en el cas. 

Els fets es remunten al gener, quan es va produir el segrest d’un matrimoni, tots dos de 72 anys, a Sabadell com a conseqüència d’un deute que havien generat amb un grup de persones napolitanes que haurien fet una inversió en un negoci de pedres precioses que va fer fallida el 2019. 

Després d’un procés d’extorsions que va culminar amb el segrest del matrimoni, la seva filla va denunciar els fets. 

Els investigadors van poder localitzar el pis a Torre Romeu (Sabadell), on els segrestadors tenien retingut el matrimoni contra la seva voluntat. El grup criminal utilitzava aquest immoble com a pis franc per mantenir-los privats de llibertat mentre els obligaven a gestionar amb el seu entorn familiar l’obtenció de l’import que demanaven per al seu rescat. 

La detenció de l’home de nacionalitat colombiana que s’encarregava de la custòdia dels ostatges va permetre identificar la resta dels integrants del grup. 

El decret de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 va comportar la fugida d’un integrant del grup criminal cap a la província de Granada, per la qual cosa els Mossos van sol·licitar el suport de la Guàrdia Civil per al control d’aquest investigat i la seva detenció en el moment de realitzar-se les entrades i registres pertinents. 

Notícies relacionades

Aquest dispositiu es va realitzar la matinada del 29 de maig amb entrades simultànies dels Mossos a Sabadell, Castellar del Vallès i Badia del Vallès, i de la Guàrdia Civil a Villanueva Mesía (Granada), que van possibilitar la detenció de quatre dels membres del grup criminal i la recuperació de documents relacionats amb el negoci fallit que va motivar el segrest. 

Els quatre detinguts en aquesta segona fase van passar a disposició judicial els dies 29 i 31 de maig i el jutge va decretar l’ingrés a presó provisional de tots quatre. L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.