els passatgers estan il·lesos

Descarrila un Alvia a Zamora després d'arrossegar un turisme que havia caigut a la via

Un dels dos maquinistes, de 32 anys, ha mort i també ha perdut la vida el conductor del tot terreny

«Vam sentir una frenada seca i al baixar vam descobrir el que havia passat», relata un dels passatgers

alvia en zamora / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / El Periódico

Dues persones han mort aquest dimarts després que un tren Alvia Ferrol-Madrid hagi patit una col·lisió a primera hora de la tarda d’aquest dimarts amb un tot terreny que havia caigut sobre la via des d’un pas elevat i la locomotora hagi descarrilat. Ha mort un dels dos maquinistes, un jove de 32 anys que estava realitzant el procés d’homologació, i el conductor del vehicle accidentat, de 89 anys.

El sinistre s’ha produït uns minuts abans de les 16.11 hores d’aquest dimarts, quan un turisme ha caigut des d’un pas elevat a la via de la línia Zamora-Ourense, a l’altura de la base d’alta velocitat de La Hiniesta (Zamora), on ha sigut arrossegat per un tren Alvia que recorria el trajecte Ferrol-Madrid la locomotora del qual ha descarrilat, però la resta de vagons han quedat dempeus sobre els raïls.

El maquinista ha mort en el xoc

El conductor del turisme ha perdut la vida, mentre que els maquinistes del tren han quedat atrapats a l’interior de la locomotora. Segons el 112, van poder ser excarcerats i, mentre un d’ells va ser traslladat ferit a l’hospital Virgen de la Concha de Zamora, l’altre ha perdut la vida al lloc del sinistre, on els serveis d’emergència van provar, sense èxit, de reanimar-lo, com han assenyalat fonts de la Delegació del Govern a Castella i Lleó.  Segons fonts de Renfe, es tracta del conductor titular i un maquinista que es trobava en pràctiques.

155 passatgers il·lesos

La majoria dels 155 passatgers que ocupaven els vagons han resultat il·lesos, tret de sis persones que presenten diversos mals «lleus» com fuetades cervicals o episodis d’ansietat, segons ha informat la Subdelegació del Govern a Zamora.

«Vam sentir una frenada seca i al baixar vam descobrir el que havia passat». La major part dels passatgers que viatjaven al tren que feia el trajecte Ferrol-Madrid han pogut baixar dels vagons pel seu propi peu, tot i que es van trobar amb una situació que no esperaven quan van saltar a la via, informa ‘La Opinión de Zamora’.

«Jo anava en un dels últims vagons i vaig notar que el tren va començar a frenar molt fort fins que es va parar», recorda un dels passatgers, que reconeix que «el pitjor cop» se l’han emportat els viatgers del primer vagó. «Nosaltres hem pogut sortir pel nostre propi peu i no hi ha hagut cap ferit», assenyala.

«Els passatgers de davant es queixaven molt més», insisteix un altre viatger que també anava a la part del darrere. Aquest també va sentir una frenada abans que els llums del vagó s’apaguessin i un dels empleats comuniqués que anava a baixar a veure què havia passat». Minuts després, quan van baixar la resta de passatgers, van veure la situació. «Hi havia dues persones atrapades al cotxe de davant i estaven esperant els bombers perquè els poguessin excarcerar», descriu.

Els passatgers del tren accidentat. / @zamoranoticias

Notícies relacionades

El Servei d’Emergències Castella i Lleó 112 ha assenyalat que la sala d’operacions ha avisat de l’incident la Guàrdia Civil (COS), Bombers de Zamora, Creu Roja, que ha enviat una ambulància de suport vital bàsic i Emergències Sanitàries, Sacyl, que ha enviat dos helicòpters medicalitzats, dues ambulàncies de suport vital bàsic i una uvi mòbil.

Adif ha afegit, a través del seu perfil de Twitter, que es troba interrompuda la circulació ferroviària entre Carbajales de Alba i Zamora (línia Zamora-Ourense) per aquest sinistre. A més, l’administrador d’infraestructures ferroviàries ha mobilitzat el tren taller i els equips de manteniment necessaris i «col·labora en tot moment amb les autoritats i els equips d’emergència desplaçats a la zona».