PROTESTA PER LA MORT DE GEORGE FLOYD

Locals atacats i un súper saquejat després d'una manifestació antiracista a Salt

Els Mossos investiguen els danys, que es van produir després que l'organització donés per acabada la concentració

internacional / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra investiguen els danys a vehicles i locals de negocis causats després d’una protesta que va tenir lloc aquest dilluns a Salt (Girona) per la mort del ciutadà negre George Floyd en mans de la policia nord-americana.

Segons informa aquest cos de seguretat, que busca els responsables dels incidents, inicialment es van concentrar a Salt unes 150 persones, però el nombre va augmentar fins a 500, i després va arribar el llançament d’una pedra contra una furgoneta policial i altres atacs comesos contra un turisme i un autobús urbà.

Els danys inclouen també els causats a una entitat bancària, a un restaurant, a mobiliari urbà i els que es van registrar al traslladar-se la protesta de Salt a la veïna Girona, on es va produir el saqueig d’un supermercat, informa l’agència Efe.

Els Mossos d’Esquadra han obert diligències i recolliran les denúncies que presentin els responsables dels negocis i propietats afectats.

Els convocants demanen disculpes

Notícies relacionades

AfroVibes, l’entitat convocant de la manifestació, s’ha desmarcat dels incidents i ha assegurat que aquests es van produir després que es donés per finalitzada la protesta, segons informa l’agència ACN.

El col·lectiu ha lamentat els fets i ha demanat disculpes als afectats. A més, ha recordat que una vintena de manifestants van seguir els violents per tornar a col·locar alguns dels contenidors abocats. AfroVibes remarca que no buscava «la imatge que es va donar» i reivindica el caràcter pacifista de la manifestació oficial.