NOVES IMATGES

8 minuts i 46 segons: un altre vídeo mostra l'assassinat de George Floyd en mans de la policia

'The New York Times' reconstrueix el crim amb imatges de diverses càmeres de vigilància del carrer de Minneapolis on va ser detinguda i asfixiada la víctima

zentauroepp53538717 inter mineapolis minneapolis200526173910

zentauroepp53538717 inter mineapolis minneapolis200526173910

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘The New York Times’ ha reconstruït en un impactant vídeo la mort de George Floyd el 25 de maig en mans de la policia. Imatges de diverses càmeres de seguretat del carrer de Minneapolis on va tenir lloc la detenció, vídeos de testimonis i documents oficials mostren com una sèrie d’accions dels agents van acabar amb la vida d’aquest home negre, ofegat sota el genoll del policia Derek Chauvin (posteriorment detingut) Són els vuit minuts i 46 segons que van transcórrer des de la seva detenció fins a la seva mort.

L’assassinat de Floyd ha encès la metxa de la ràbia i la ira no només a Minneapolis. Els disturbis i les protestes contra la brutalitat policial i la injustícia social s’han estès per tots els Estats Units, en diverses nits d’enfrontaments i caos que s’han saldat amb centenars de detencions, dures càrregues policials, incendis i múltiples tocs de queda a les principals ciutats. Aquest diumenge a la nit, les protestes han sonat amb força a Nova York i Washington, on el president, Donald Trump, ha hagut de refugiar-se al búnquer de la Casa Blanca, per passar la nit.

Notícies relacionades

En aquest vídeo del rotatiu es veu quan Floyd és obligat a baixar del cotxe per un policia, i l’empenyen contra la paret. En aquell moment el detingut conversa amb els agents. Aquests el subjecten entre dos i el porten contra el cotxe. Però en lloc de pujar-lo al vehicle, els uniformats el tiren a terra. Durant diversos minuts, el policia Derek Chauvin va pressionar el genoll esquerre sobre el coll de la víctima.

«Sisplau, sisplau, sisplau, no puc respirar. Sisplau», se sent dir a Floyd, mentre agonitza. Havia sigut detingut sota sospita d’haver intentat utilitzar un bitllet fals de 20 dòlars en un supermercat.