Espanya experimenta una forta caiguda en el nombre de casos nous

Sanitat informa de 96 casos nous, 175 menys que dissabte i dos morts més, la meitat que el dia abans

La xifra de defuncions en l'última setmana és de 39, 11 a Catalunya

hospital2ok

hospital2ok

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El balanç diari del Ministeri de Sanitat reflecteix aquest diumenge una forta caiguda del nombre de nous infectats per la Covid-19, que podria estar motivat pels retards en les notificacions que hi sol haver els caps de setmana. La xifra de casos diagnosticats en les últimes 24 hores és de 96, 175 menys que dissabte, quan hi va haver un repunt amb 271 infectats. I està per sobre dels valors registrats els dos dies previs, que van ser prop de 180 casos. És, a més, el còmput més baix des de mitjans de març, si bé Sanitat va canviar dilluns el mètode de notificació i es fa difícil una comparació rigorosa amb la sèrie històrica.   

De fet, la xifra global de contagiats és de 239.429 casos des del començament de l’epidèmia, 201 més que dissabte. Sanitat acostuma a atribuir aquests desfasaments a què les comunitats autònomes continuen comunicant avui dia casos antics. En els últims 14 dies, 995 persones han començat a tenir símptomes de la malaltia i 282 han experimentat els primers símptomes durant l’última setmana. 

Dels 96 contagiats, 32 s’han infectat a la Comunitat de Madrid, 17 a Castella i Lleó i 10 a Catalunya, les autonomies més afectades.

Més morts a Catalunya

Notícies relacionades

A més, el Ministeri de Sanitat ha notificat dos morts nous, la meitat de les defuncions registrades dissabte. En els últims set dies el còmput puja a 39 i la xifra global des que hi va haver el primer mort és de 27.127. De les 39 morts de l’última setmana, 11 han tingut lloc a Catalunya, 6 a Castella i Lleó i 6 a Extremadura, les autonomies amb més casos. 

Així mateix, en els últims set dies hi ha hagut nou ingressos a les unitats de cures intensives (ucis), pujant a 11.400 des del començament, mentre que 263 persones han necessitat hospitalització en l’última setmana, cosa que eleva el total a 123.871.