tampoc al setembre

La Patum de Berga se suspèn definitivament pel coronavirus

La festa no es cancel·lava des de 1937 i 1938, quan es va deixar de fer per la guerra civil

La decisió s'ha acordat per unanimitat durant la sessió ordinària del patronat

patum

patum

1
Es llegeix en minuts
Acn

Berga ha oficialitzat aquest divendres a la nit la suspensió definitiva de La Patum d’aquest any. A finals de la setmana passada, l’Ajuntament de Berga ja va suspendre La Patum de Corpus, prevista del 10 al 14 de juny, a causa de les restriccions imposades per l’estat d’alarma per evitar la propagació de la Covid-19, però encara planejava la possibilitat de celebrar-la al setembre. En la sessió ordinària del Patronat de La Patum celebrat aquest divendres de forma virtual, no obstant, l’Ajuntament de Berga, en consens unànime amb els membres del patronat, ha decidit posposar-la fins a l’any que ve. La Patum no se suspenia des del 1937 i 1938, quan es va deixar de celebrar per la guerra civil espanyola.

Notícies relacionades

En un comunicat, el consistori ha explicat que la suspensió definitiva està motivada per la «impossibilitat» de garantir el desenvolupament habitual de la festa, «ja que es desconeixen quines seran les condicions de la nova normalitat que establiran les autoritats sanitàries». L’ajuntament destaca que, malgrat la flexibilització de les restriccions i l’evolució positiva de la pandèmia durant les últimes setmanes, resulta «improbable» celebrar una festa com La Patum, «en què no es pot mantenir el distanciament social entre les persones que hi participen». Els diferents grups polítics del consistori, els caps de grup de la comparseria i altres persones vinculades a la festa que formen part del patronat, per unanimitat, han acordat la cancel·lació.

‘La Patum confinada’

L’Ajuntament de Berga ha estat treballant per elaborar una programació d’actes simbòlics que es realitzaran durant la setmana de Corpus, del 10 al 14 de juny, sota la denominació de ‘La Patum confinada’. Es tracta d’esdeveniments culturals i festius que no comportaran la participació presencial de públic per evitar aglomeracions. La programació completa es donarà a conèixer la pròxima setmana, però entre les propostes destaquen la interpretació musical d’un salt de Patum des del castell de Berga i una marató solidària promoguda per l’Associació de La Patum Infantil, entre d’altres.