Judici ajornat per Covid-19

Quarantena per als acusats de violar una menor a Pineda de Mar

Els dos presos han estat en contacte amb un malalt i un no ha pogut connectar per videoconferència

En total hi ha quatre processats per la seva presumpta implicació en la violació en grup del març del 2018

Quarantena per als acusats de violar una menor a Pineda de Mar

Miquel Codolar

Es llegeix en minuts

Europa Press

L’última sessió del judici per la violació en grup a una de menor a Pineda de Mar (Barcelona) el 2018 ha quedat suspesa aquest divendres al no poder connectar per videotrucada amb els acusats, que estan en quarantena a la presó perquè dijous van estar en contacte amb un malalt de coronavirus que també era jutjat a l’Audiència de Barcelona.

Les magistrades de la Secció 10 han suspès el matí d’aquest divendres el judici, i han acordat amb les parts assenyalar de nou l’última sessió per al divendres 26 de juny, amb un «temps prudencial de més de 15 dies per a la quarantena dels acusats», ha assenyalat la magistrada Montserrat Comas.

En total hi ha quatre processats per la seva presumpta implicació en la violació en grup del març del 2018: dos tenien 17 anys quan va succeir, per la qual cosa depenen del jutjat de menors; i els altres, jutjats aquesta setmana a l’Audiència de Barcelona, continuen en presó preventiva a Quatre Camins i la presó de Joves de Barcelona.

Els dos acusats sí que van acudir a les sessions de dilluns i dijous i, a l’estar en quarantena des d’aquest divendres, la Sala ha demanat a les dues presons que els presos poguessin presenciar el judici per videotrucada durant tot el matí.

Comas ha explicat a les parts la resposta dels centres: a la presó de Joves només hi ha un punt per fer videoconferències, i ja tenia dues reserves aquest divendres per a altres presos preventius, per la qual cosa un dels acusats no hauria pogut presenciar el judici i per això ha quedat ajornat, utilitzant gairebé tot el període màxim de 30 dies.

Fins a 164 anys de presó

En les dues primeres sessions del judici, els dos acusats van rebutjar els delictes que se’ls imputen, pels quals la Fiscalia demana penes de 164 i 149 anys de presó, i van assegurar que aquell dia van mantenir relacions sexuals consentides amb la menor, de 14 anys.

La declaració de la víctima es va reproduir en un vídeo com a prova preconstituïda, i la menor va explicar que els quatre acusats la van agredir sexualment en una masia abandonada de Pineda de Mar.

Et pot interesar

En l’última sessió del judici, aquest divendres, havien d’acabar-se les proves pericials, amb l’anàlisi dels mòbils amb els quals els acusats van gravar l’agressió i van difondre el vídeo, i les parts havien de presentar els seus informes i conclusions finals.