per al desembre del 2022

Els raiers de Lleida aspiren a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Pertanyen a la candidatura internacional que demana aquest reconeixement per al transport fluvial de la fusta amb basses

raiers

raiers

1
Es llegeix en minuts

Les associacions culturalsraieresdels rius Noguera Pallaresa i Segre de Lleida han entrat oficialment a formar part de la candidatura internacional perquè sigui declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat el transport fluvial de la fusta amb basses, denominat internacionalment amb els termes en anglès de ‘timber rafting’.

La candidatura del transport fluvial que demana que sigui declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco està encapçalada per Polònia, que actualment lidera el projecte per qüestions d’estratègia, ha informat aquest dijous la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

Quaranta associacions de diversos països europeus

Notícies relacionades

La iniciativa està promoguda per l’Assocciació Internacional de Raiers, creada el 1989 i de la qual formen part 40 associacions de diversos països europeus.  En la candidatura participen associacions de Navarra, Aragó i Castella-la Manxa, així com d’Alemanya, Àustria, la República Txeca i Letònia.

El Ministeri de Cultura recopilarà la documentació catalana i de les altres comunitats autònomes implicades i les inclourà en un dossier perquè pugui ser inclosa en la llista representativa de la Unesco el desembre del 2022.