consells

Sanitat aconsella evitar fumar després d'utilitzar un gel hidroalcohòlic

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha publicat una sèrie de consells per utilitzar i conservar adequadament els gels

zentauroepp53537727 madrid   26 05 2020  sociedad  coronavirus  reportaje de olg200526161828

zentauroepp53537727 madrid 26 05 2020 sociedad coronavirus reportaje de olg200526161828 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha publicat una sèrie de consells per utilitzar i conservar adequadament els gels i solucions hidroalcohòlics, recomanats per al rentat de mans com a mesura de prevenció davant el contagi per Covid-19.

A través d’un comunicat, apunta que els gels/solucions hidroalcohòlics de naturalesa cosmètica poden contenir una quantitat molt variable d’alcohol i no tenen l’obligació d’incloure aquesta informació en el seu etiquetatge.

No aplicar en zones sensibles o danyades de la pell o mucoses

Malgrat això, l’AEMPS aconsella que se segueixin les mateixes precaucions que amb els gels i solucions hidroalcohòlics de naturalesa biocida, i per això ha elaborat una sèrie de consells per manipular-los correctament i poder prendre les precaucions adequades per a la seva conservació.

Per això, aconsellen a la ciutadania evitar aplicar gels i solucions hidroalcohòlics en zones sensibles o danyades de la pell o mucoses. També donen altres consells: «Mantingues els gels i solucions hidroalcohòlics sempre allunyats de focus de calor com poden ser superfícies calentes, exposició solar directa, flames obertes, espurnes o qualsevol font d’ignició. Evita fumar immediatament després d’utilitzar aquests gels o solucions o en llocs on estiguin emmagatzemats. Emmagatzema’l en un lloc ben ventilat i fresc, evitant espais on es produeixin canvis de temperatura importants».

Aclarir els ulls amb abundant aigua durant diversos minuts

En cas de contacte amb els ulls, Sanitat insta a aclarir-los amb abundant aigua durant diversos minuts. Si la irritació roman, consulta amb un metge. «En cas d’ingestió, truca al servei d’Informació Toxicològica o acudeix a un metge d’urgència», afegeixen.

Notícies relacionades

L’AEMPS detalla que al tractar-se de biocides, han d’incloure en el seu etiquetatge la classificació «CLP» conforme al Reglament 1272/2008 si algun dels seus ingredients o una barreja d’aquests poden ser classificats com a perillosos i quines són les indicacions i consells que han de prendre per evitar riscos.

Pictograma fàcilment identificable

Això ocorre en el cas dels gels/solucions hidroalcohòlics de naturalesa biocida ja que contenen en la major part de la seva composició etanol. «Per això en el seu etiquetatge han d’incloure un pictograma fàcilment identificable que indiqui que poden ser perillosos i que són inflamables. A més, han d’establir una sèrie d’indicacions de la naturalesa del risc i consells per al seu ús i conservació. També per aquest alt contingut en etanol poden provocar irritació ocular greu i són tòxics en cas d’ingestió», assenyala Sanitat.