dades de l'agència destinia

Les recerques d'hotels a Espanya es disparen fins a un 142%

L'augment es registra en les hores posteriors a la compareixença de Sánchez, en què va animar els ciutadans «a planificar les vacances des de ja»

zentauroepp52517063 barcelona  27 02 2020 sociedad coronavirus  turistas  gente 200523155900

zentauroepp52517063 barcelona 27 02 2020 sociedad coronavirus turistas gente 200523155900 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’agència espanyola de viatges ‘online’ Destinia ha detectat un augment en les recerques d’hotels al territori nacional d’un 142% entre les 14.00 i les 19.00 hores de dissabte, i ha observat un repunt en el nombre de reserves durant aquestes cinc hores, just després de la compareixença del president del Govern, Pedro Sánchez.

Durant la seva compareixença de dissabte al migdia, Sánchez va animar els espanyols «a planificar les vacances des de ja», mentre va assegurar l’existència d’una «temporada turística aquest estiu», convidant els establiments turístics a preparar-se per «reprendre la seva activitat en pocs dies». A més, va assegurar que a partir del juliol, es «reprendrà l’entrada del turisme estranger a Espanya en condicions de seguretat».

«Efecte notori»

Les paraules de Sánchez han provocat un «efecte notori», segons Destinia, sobre les recerques i les reserves d’hotels en territori nacional; les consultes s’han incrementat fins a un 142% en les cinc hores analitzades, les primeres des de l’anunci de Sánchez, en comparació amb el mateix període de temps de dissabte passat, un «augment inusual» des de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març passat.

Per major volum de consultes, les localitats més buscades des de les declaracions del president del Govern han sigut Benidorm, Salou, Peníscola, Lloret de Mar, Torremolinos, Cambrils, Benalmádena, Gandia, Mojácar, Santa Susanna, Calella i Puerto de la Cruz.

Més recerques d’hotels rurals

Notícies relacionades

A més dels hotels de platja, també s’han incrementat les recerques d’hotels rurals, i hi ha hagut un pic de consultes d’allotjaments de costa a la zona portuguesa de l’Algarve.

Segons el director general de Destinia, Ricardo Fernández, es tracta d’un anunci «molt positiu» per al sector. «D’una banda, envia un missatge internacional que volem continuar sent rellevants com a destinació preferida al sud d’Europa i el Mediterrani i, per una altra, transmet tranquil·litat al conjunt de la ciutadania sobre els pròxims mesos: tindrem estiu i podrem viatjar».