setge al coronavirus

El nivell de contagi a Espanya serà pràcticament 0 en poques setmanes, segons un expert

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona considera que «la situació està sota control»

El doctor Benito Almirante remarca que moltes persones tenen símptomes de tenir el patogen, però que la majoria de tests són negatius

zentauroepp53190480 barcelona  21 04 2020  coronavirus covid 19 en barcelona ser200501181851

zentauroepp53190480 barcelona 21 04 2020 coronavirus covid 19 en barcelona ser200501181851 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Benito Almirante, ha assegurat que «en poques setmanes estarem en un nivell de contagi pràcticament zero».

En declaracions a TV-3, Almirante ha afirmat que «la situació està sota control i que el nombre de casos nous cada dia és extraordinàriament baix».

A més, ha indicat que al seu centre hospitalari hi ha dies en què no ingressa cap malalt nou i que el dia que més pacients són ingressats la xifra no és superior a dues persones.

Ha informat també que en l’última setmana únicament ha entrat a l’uci un nou malalt.

En aquest sentit, Almirante ha assenyalat que no hi ha casos greus i que el volum de casos diagnosticats és de caràcter lleu, cosa que explica que siguin atesos a l’Atenció Primària.

Notícies relacionades

D’altra banda, ha remarcat que moltes persones tenen símptomes de tenir el coronavirus, però que la majoria de tests són negatius, ja que, altrament, «la malaltia estaria corrent molt en l’àmbit comunitari».

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron ha destacat també que la població, seguint les indicacions sanitàries, ha anat al sistema de salut si ha tingut símptomes, tot i que ha assenyalat que «caldria analitzar si les recomanacions de les autoritàries sanitàries són sempre les més aconsellables».