ESTUDI FORA DEL LABORATORI

L'OMS continua sense trobar proves concloents de contagi de coronavirus per contacte amb objectes

L'agència recomana, malgrat i per precaució, la desinfecció de superfícies

jmexposito53368425 grafcan5154  las palmas de gran canaria  09 05 2020   la pro200516163954

jmexposito53368425 grafcan5154 las palmas de gran canaria 09 05 2020 la pro200516163954 / Elvira Urquijo A

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) encara no ha trobat proves concloents que el coronavirus pugui encomanar-se a través d’un contacte amb una superfície artificial com poms de porta o teclats, segons un últim informe de l’agència mèdica de l’ONU. No obstant, l’organització manté la seva recomanació a favor de la desinfecció de superfícies i objectes, sempre que sigui possible i per a tranquil·litat de la població.

Notícies relacionades

L’estudi fa referència a un altre informe en el qual es precisava que el virus podria sobreviure fins a set dies sobre una superfície. En aquest sentit, l’OMS recorda que aquestes proves van ser realitzades en un laboratori, lluny de les condicions del món real. «La malaltia de la Covid-19 es transmet principalment a través d’un contacte físic pròxim i per residus respiratoris», segons el document.

Sí un altre tipus de virus

«En el moment de la publicació d’aquest informe no s’ha relacionat de manera concloent el contagi amb una superfície mediambiental contaminada, segons els estudis disponibles», afirma el document. No obstant, i tot i que no es té constància de moment d’aquest tipus de casos, l’OMS no descarta que aquestes superfícies puguin allotjar un altre tipus de virus, per això s’insisteix en la seva desinfecció habitual.

Temes:

OMS Coronavirus