La versió 'pija' del 'Cojo Manteca' se salta el confinament per protestar a Madrid

Les xarxes destaquen la semblança entre el manifestant de les revoltes estudiantils de finals dels 80 amb l'home que colpeja senyals de circulació al barri de Salamanca

twrw

twrw

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si Jon Manteca Gavanys, més conegut com ‘Cojo Manteca’, no hagués mort fa gairebé quatre anys, molts podrien pensar que el mediàtic personatge de les revoltes estudiantils de finals dels 80 havia prosperat en la vida i s’havia fet votant de Vox.

I és que una versió ‘pija’ del mític rodamon s’ha manifestat amb la flor i nata de la societat madrilenya en ple confinament i pels carrers del barri de Salamanca fent el que millor sabia fer el ‘Cojo Manteca’: Destrossar el mobiliari urbà amb la seva crossa. Això sí, amb un pal d’escombra. Tot i que molts l’hagin confós amb un pal de golf, creient que sempre hi ha hagut classes.

El ‘Cojo Manteca’ destrossava material urbà amb gran precisió i fugia a una velocitat sorprenent, malgrat desplaçar-se amb crosses, dels policies que el perseguien. Aquest jove, meitat activista, meitat vagabund, va morir als 28 anys en un hospital d’Oriola (Alacant). Tenia sida.

L’‘activista’ del barri de Salamanca, per la seva banda, colpeja un senyal de circulació amb la seva escombra en les manifestacions que, en ple estat d’alarma i amb la ciutat de Madrid encara en fase 0 de confinament, s’han desenvolupat a la zona més exclusiva de la capital per protestar contra el Govern del socialista Pedro Sánchez. Una altra semblança: Jon Manteca va ser icona de les protestes contra el Govern del també socialista Felipe González.

Les imatges del manifestant ‘pijo’ s’han fet virals, tant les que recolzaven la protesta com les que en fan comentaris irònics.

Notícies relacionades

 

I molts s’han declarat «fans absoluts» del nou revolucionari.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions