Mesures contra el virus

El Govern estudia un protocol en manifestacions perquè «no hi hagi propagació»

Ultima mesures davant pròximes convocatòries com les de la Diada de l'11 de Setembre i el 12 d'octubre

buchok

buchok

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat aquest dimarts que el departament treballa en «una proposta que garanteixi que no hi hagi propagacions» de coronavirus en les manifestacions que hi hagi fins que es trobi una vacuna per a la malaltia.

En roda de premsa telemàtica junt amb les conselleres Alba Vergés i Meritxell Budó, Buch ha explicat que tots els departaments han presentat propostes al comitè del pla d’emergències Procicat per a la tornada al funcionament de cada àmbit, com ara biblioteques, centres educatius i empreses.

La seguretat i l’ordre públic recauen en la Conselleria d’Interior, i Buch ha explicat que el seu departament estudia propostes que s’ajustin al pla de desconfinament en matèria de manifestacions i protestes al carrer.

Notícies relacionades

«La gent té dret a manifestar-se, però haurà de ser d’una manera diferent», ha explicat al preguntar-se-li com preveu que siguin convocatòries com la Diada de l’11 de Setembre i el 12 d’octubre.

No ha puntualitzat si la proposta amb què treballen contempla diferents mesures en funció de la fase de desconfinament o de la pandèmia en cada moment, i ha emplaçat a esperar que s’acabi la proposta i es faci pública per conèixer-ne els detalls.