Salut distribuirà en els pròxims dies proves PCR a tots els CAP de Catalunya

Els tests s'utilitzaran amb pacients amb símptomes de coronavirus

La conselleria explica que primer arribaran als centres de les regions en fase 1

test-pcr-coronavirus

test-pcr-coronavirus / daniaznar

1
Es llegeix en minuts
Acn

El Departament de Salut farà arribar gradualment els pròxims dies a tots els Centres d’Atenció Primaria de Catalunya (CAP) proves PCR per fer a pacients amb símptomes de la Covid-19, segons han explicat a l’ACN fonts de la conselleria. Aquest dilluns, les proves s’han començat a fer a centres de primària de les tres regions que ja estan en fase 1, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran. Fonts de Salut indiquen que en aquests moments s’estan prioritzant aquestes tres regions, però preveuen que els tests PCR vagin arribant els pròxims dies a tots els centres de primària catalans per estendre aquestes proves a totes les regions.

Notícies relacionades

Les proves PCR als CAP es faran als pacients amb simptomatologia de coronavirus i que un metge consideri que s’han de fer una prova. No es faran, per tant, proves de forma arbitrària a tota la població. «Si funciona bé a les tres primeres regions, és una bona manera de comprovar que anem pel bon camí», va afirmar la consellera Alba Vergés dissabte.

La decisió de fer proves PCR als CAP s’emmarca en l’estratègia d’identificar casos nous i els seus contactes. Salut ha prioritzat començar aquest dilluns a les tres regions en fase 1 i preveu que els pròxims dies els tests vagin arribant a la resta de centres d’assistència primària de Catalunya. La prova PCR consisteix a prendre una doble mostra –nasal i faríngia– amb un hisop.