TROBAT MORT

La jutge decreta el secret d'actuacions sobre l'os Cachou

Grups ecologistes desconfien de la versió oficial de la mort del plantígrad

zentauroepp53079922 pla de detall del lloc on s ha trobat mort l os cachou  a la200410230502

zentauroepp53079922 pla de detall del lloc on s ha trobat mort l os cachou a la200410230502 / Conselh Generau d Aran

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jutge de Viella ha decretat el secret d’actuacions en relació amb el cas de la mort de l’os Cachou, segons ha informat el Consell General d’Aran aquest dilluns en un comunicat.

El Consell especifica que no es podrà «comunicar públicament, ni enviar informació a aquelles persones o entitats que van realitzar sol·licituds formals d’informació, especialment amb referència a l’informe de necròpsia».

L’os Cachou va ser trobat mort el 9 d’abril a Les (Lleida) i el Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF Espanya) i altres entitats ecologistes van demanar al Govern i a la Generalitat que s’aclarissin les causes de la mort per descartar que fos premeditada.

Notícies relacionades

L’os, un dels més de 50 que poblen el Pirineu, era el principal sospitós d’haver atacat diverses peces de bestiar de la zona, entre ovelles i eugues, fet que havia provocat les queixes dels ramaders i la intervenció del síndic d’Aran per demanar que traguessin l’animal de la seva zona d’actuació i se l’emportessin a una altra part. 

Les entitats ecologistes havien rebutjat la versió oficial que Cachou va morir per la baralla amb un altre os, fonamentalment «perquè en qualsevol enfrontament les principals agressions es dirigeixen al cap, que amb les grans grapes i també mossegades, produeixen greus ferides al rostre, orelles i morro, que no és el cas del bon estat del rostre en què va ser trobat pels agents rurals».

Temes:

Óssos